Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2008

Στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα αλουμινίου:Τι πρέπει να γνωρίζετεΓια τα μοναδικής ποιότητας γαλλικά ασφαλτόπανα αλουμινίου Armalu μπορείτε να ενημερώνεστε στο  2310 428900. Καλύτερη ποιότητα - προσγειωμένες τιμές!

Διαβάστε επίσης:


Μόνωση/Στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα: Ό,τι πρέπει να γνωριζετε


Η σημερινή ανάρτηση έχει σαν στόχο να βοηθήσει στην κατανόηση των δυνατοτήτων και των περιορισμών των ασφαλτοπάνων αλουμινίου, να διαλύσει κάποιους μύθους και να αποκαταστήσει τα δεδομένα.  

ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η προστασία των ασφαλτικών μεμβρανών (ασφαλτοπάνων)με φύλλα αλουμινίου άρχισε να εφαρμόζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’50 από μια μεγάλη γαλλική εταιρεία στεγανοποίησης. Η ανακάλυψη ήταν πολύ σημαντική, γιατί τότε δεν υπήρχαν άλλοι πρακτικά εφαρμόσιμοι τρόποι προστασίας της ασφαλτικής μάζας των ασφαλτοπάνων από τη δράση του ήλιου.

Μάλιστα οι Γάλλοι μπόρεσαν με έξυπνες πατέντες να παντρέψουν σωστά δύο υλικά με πολύ διαφορετικό συντελεστή θερμικής διαστολής. Σήμερα τα ασφαλτόπανα αλουμινίου χρησιμοποιούνται μαζικά στη στεγανοποίηση δωμάτων. Επίσης άλλα μέταλλα όπως π.χ. ο χαλκός και ανοξείδωτος χάλυβας χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό.

 ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Α) Το πάχος:

Τα πάχη στην αγορά κυμαίνονται μεταξύ 60-80 μικρών (1000 μικρά=1 χιλιοστό). Δε θα χρησιμοποιούσα ποτέ πάχος μικρότερο των 80 μικρών.  

Β) Ανοδίωση:

Αν και το αλουμίνιο θεωρείται μέταλλο πολύ ανθεκτικό στη διάβρωση, σε έντονα αστικά, βιομηχανικά και κυρίως παραθαλάσσια περιβάλλοντα υπάρχουν προβλήματα διάβρωσης, ιδίως όταν υπάρχει μόνιμη παρουσία υγρασίας. Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει π.χ. σε περίπτωση ανεπαρκών κλίσεων (και όντως συμβαίνει όχι σπάνια!). Οι μεγάλες λοιπόν εταιρείες χρησιμοποιούν ανοδιωμένο αλουμίνιο.  
Η ανοδίωση μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια παθητικοποίηση ηλεκτρολυτικής φύσης.

Η ανοδίωση στην ουσία βοηθάει στην αύξηση του πάχους του προστατευτικού οξειδίου του αλουμινίου που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν ξεπερνάει τα 3nm (nm: νανόμετρα. 1 μικρό=1000 νανόμετρα).

Όταν λοιπόν δίπλα στο πάχος του φιλμ αλουμινίου υπάρχει η φράση «ποιότητα 1050 Angstroms», αυτό σημαίνει – με το δεδομένο ότι 100 Angstroms=1 μικρό – ότι περίπου 10 μικρά από το συνολικό πάχος του φύλλου αλουμινίου έχουν υποστεί επεξεργασία ανοδίωσης.  
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το φύλλο αυτό είναι πιο ανθεκτικό στη διάβρωση από ένα ανεπεξέργαστο αλουμίνιο.  

Γ) Η συγκόλληση αλουμινίου – ασφαλτικής μάζας:

Οι Γάλλοι, όπως προαναφέρθηκε, ανέπτυξαν τεχνολογία που επιτρέπει στο φύλλο αλουμινίου να κινείται μαζί με την ασφαλτική μάζα χωρίς κίνδυνο αποκόλλησης. Με κάποιο τρόπο ενσωμάτωσαν στα ασφαλτόπανα μικροαρμούς διαστολής.

 Αυτή η ιδιότητα είναι πολύ σημαντική για την αποφυγή της αποκόλλησης του αλουμινίου. Συνεπώς ένα ασφαλτόπανο αλουμινίου που έχει ενσωματωμένη αυτή την τεχνολογία είναι ανεπηρέαστο από τα θερμικά σοκ και υπερτερεί σαφώς από τα κοινά ασφαλτόπανα.

Για τα μοναδικής ποιότητας γαλλικά ασφαλτόπανα αλουμινίου Armalu μπορείτε να ενημερώνεστε στο  2310 428900. Θα σας δώσουμε τιμές και τις πληροφορίες που χρειάζεστε!


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA - DipM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου