Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Σφραγιστικά αρμών: Ακρυλικές μαστίχες αρμών και σιλικόνες για στεγανοποίηση αρμών









Για σιλικόνες, ακρυλικές μαστίχες και λοιπά σφραγιστικά υλικά για στεγανοποίηση αρμών στις κατασκευές, καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Διαβάστε επίσης:


Στεγανοποίηση με σιλικόνη σε μπάνια

Στεγανοποίηση αρμών με σιλικόνες - μαστίχες - σφραγιστικά (1)



Οι ακρυλικές μαστίχες χρησιμοποιούνται στην κατασκευή πάνω από 40 χρόνια. Αν και υπάρχουν φόρμουλες με διαλύτες, στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά οι μαστίχες που βασίζονται σε ακρυλικές διασπορές.

Οι ακρυλικές μαστίχες κατατάσσονται από πλευράς ποιότητας στα υλικά μέσων επιδόσεων (ελαστοπλαστικά).

 Στα υλικά υψηλών επιδόσεων κατατάσσονται μεταξύ άλλων οι σιλικόνες, οι πολυουρεθάνες και τα MS Polymers.

Τα περισσότερα ακρυλικά σφραγιστικά προορίζονται για αρμούς με μέση κινητικότητα +-12,5%.

Η πρόοδος στην τεχνολογία των πλαστικοποιητικών ουσιών επιτρέπει τώρα να παράγονται ακρυλικές μαστίχες για μετακινησιμότητα αρμών +- 25%.

Παρ' όλο που η συμπεριφορά τους στις υπεριώδες είναι πολύ καλή, συνήθως προορίζονται για εσωτερικές εργασίες. Ο λόγος είναι η μέτρια συμπεριφορά τους στην υγρασία και στις ακραίες θερμοκρασίες.  

Οι κύριες εφαρμογές τους είναι:

- σφράγιση γύρω από γυψοσανίδες (στα όρια με τους τοίχους)
- σφράγιση ρωγμών σε σοβάδες
- σφραγίσεις γύρω από κασσώματα κλπ.
- σφράγιση αρμών γύρω από πορώδη οικοδομικά υλικά κλπ.  


Για σιλικόνες, ακρυλικές μαστίχες και λοιπά σφραγιστικά υλικά για στεγανοποίηση αρμών στις κατασκευές, καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
- Οικονομική τιμή
- Εύχρηστα υλικά: δεν περιέχουν διαλύτες / καθαρίζονται εύκολα με νερό
- Κατάλληλες για εφαρμογές do-it-yourself
- Βάφονται
- Προσφύονται γενικά χωρίς αστάρι. Αστάρι χρειάζεται μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

- Παρουσιάζουν υψηλή συρρίκνωση της τάξης του 15%.
- Ακατάλληλες για εργασίες κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και του νερού.
- Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μέρη με συνεχή υγρασία.
- Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μέρη με μεγάλες συστολοδιαστολές.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

Οι ακρυλικές μαστίχες διατίθενται σε:

- φύσιγγες των 280-310ml (πιστόλι σιλικόνης).
- σαλάμια των 600ml (μεγάλο πιστόλι).


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

* Σε σοβά, μπετόν και άλλες πορώδεις επιφάνειες περάστε ένα αστάρι που θα φτιάξετε εύκολα διαλύοντας ένα μέρος ακρυλικής μαστίχης σε δύο μέρη νερού.

* Μη χρησιμοποιείτε αυτά τα υλικά σε αρμούς πλάτους μεγαλύτερου των 15mm για εσωτερικούς αρμούς και 10mm για εξωτερικούς αρμούς.

* Για το στρώσιμο τη μαστίχης χρησιμοποιήστε το γνωστό κόλπο με το σαπουνόνερο.



Για σιλικόνες, ακρυλικές μαστίχες και λοιπά σφραγιστικά υλικά για στεγανοποίηση αρμών στις κατασκευές, καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα αλουμινίου:Τι πρέπει να γνωρίζετε







Για τα μοναδικής ποιότητας γαλλικά ασφαλτόπανα αλουμινίου Armalu μπορείτε να ενημερώνεστε στο  2310 428900. Καλύτερη ποιότητα - προσγειωμένες τιμές!

Διαβάστε επίσης:


Μόνωση/Στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα: Ό,τι πρέπει να γνωριζετε


Η σημερινή ανάρτηση έχει σαν στόχο να βοηθήσει στην κατανόηση των δυνατοτήτων και των περιορισμών των ασφαλτοπάνων αλουμινίου, να διαλύσει κάποιους μύθους και να αποκαταστήσει τα δεδομένα.  

ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η προστασία των ασφαλτικών μεμβρανών (ασφαλτοπάνων)με φύλλα αλουμινίου άρχισε να εφαρμόζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’50 από μια μεγάλη γαλλική εταιρεία στεγανοποίησης. Η ανακάλυψη ήταν πολύ σημαντική, γιατί τότε δεν υπήρχαν άλλοι πρακτικά εφαρμόσιμοι τρόποι προστασίας της ασφαλτικής μάζας των ασφαλτοπάνων από τη δράση του ήλιου.

Μάλιστα οι Γάλλοι μπόρεσαν με έξυπνες πατέντες να παντρέψουν σωστά δύο υλικά με πολύ διαφορετικό συντελεστή θερμικής διαστολής. Σήμερα τα ασφαλτόπανα αλουμινίου χρησιμοποιούνται μαζικά στη στεγανοποίηση δωμάτων. Επίσης άλλα μέταλλα όπως π.χ. ο χαλκός και ανοξείδωτος χάλυβας χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό.

 ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Α) Το πάχος:

Τα πάχη στην αγορά κυμαίνονται μεταξύ 60-80 μικρών (1000 μικρά=1 χιλιοστό). Δε θα χρησιμοποιούσα ποτέ πάχος μικρότερο των 80 μικρών.  

Β) Ανοδίωση:

Αν και το αλουμίνιο θεωρείται μέταλλο πολύ ανθεκτικό στη διάβρωση, σε έντονα αστικά, βιομηχανικά και κυρίως παραθαλάσσια περιβάλλοντα υπάρχουν προβλήματα διάβρωσης, ιδίως όταν υπάρχει μόνιμη παρουσία υγρασίας. Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει π.χ. σε περίπτωση ανεπαρκών κλίσεων (και όντως συμβαίνει όχι σπάνια!). Οι μεγάλες λοιπόν εταιρείες χρησιμοποιούν ανοδιωμένο αλουμίνιο.  
Η ανοδίωση μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια παθητικοποίηση ηλεκτρολυτικής φύσης.

Η ανοδίωση στην ουσία βοηθάει στην αύξηση του πάχους του προστατευτικού οξειδίου του αλουμινίου που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν ξεπερνάει τα 3nm (nm: νανόμετρα. 1 μικρό=1000 νανόμετρα).

Όταν λοιπόν δίπλα στο πάχος του φιλμ αλουμινίου υπάρχει η φράση «ποιότητα 1050 Angstroms», αυτό σημαίνει – με το δεδομένο ότι 100 Angstroms=1 μικρό – ότι περίπου 10 μικρά από το συνολικό πάχος του φύλλου αλουμινίου έχουν υποστεί επεξεργασία ανοδίωσης.  
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το φύλλο αυτό είναι πιο ανθεκτικό στη διάβρωση από ένα ανεπεξέργαστο αλουμίνιο.  

Γ) Η συγκόλληση αλουμινίου – ασφαλτικής μάζας:

Οι Γάλλοι, όπως προαναφέρθηκε, ανέπτυξαν τεχνολογία που επιτρέπει στο φύλλο αλουμινίου να κινείται μαζί με την ασφαλτική μάζα χωρίς κίνδυνο αποκόλλησης. Με κάποιο τρόπο ενσωμάτωσαν στα ασφαλτόπανα μικροαρμούς διαστολής.

 Αυτή η ιδιότητα είναι πολύ σημαντική για την αποφυγή της αποκόλλησης του αλουμινίου. Συνεπώς ένα ασφαλτόπανο αλουμινίου που έχει ενσωματωμένη αυτή την τεχνολογία είναι ανεπηρέαστο από τα θερμικά σοκ και υπερτερεί σαφώς από τα κοινά ασφαλτόπανα.

Για τα μοναδικής ποιότητας γαλλικά ασφαλτόπανα αλουμινίου Armalu μπορείτε να ενημερώνεστε στο  2310 428900. Θα σας δώσουμε τιμές και τις πληροφορίες που χρειάζεστε!


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA - DipM