Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Η μούχλα στα σπίτια δεν αντιμετωπίζεται με στεγανοποίηση!

Διαβάστε πρώτα:


«ΜΟΥΧΛΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ/ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ»Η δημιουργία της μούχλας – όπως έχουμε τονίσει δεκάδες φορές – δεν έχει να κάνει σχέση με υγρασία που μπαίνει από έξω προς τα μέσα, και ως εκ τούτου δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα στεγανοποίησης.

Όσες φορές και να το πούμε, ο κόσμος φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα. Οι μάστορες θα συνεχίζουν να προτείνουν στεγανοποίηση και οι παθόντες θα συνεχίζουν να πληρώνουν άσκοπα χρήματα.

Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να κάνουμε πια! Έχουμε κατακλύσει το Internet με άρθρα σε σημείο που έχουμε γίνει βαρετοί, αλλά τα λάθη πολλαπλασιάζονται!


Προσέξτε καλά:


Η μούχλα είναι εσωτερικό φαινόμενο. Δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με εξωτερικό νερό που διεισδύει μέσα στο σπίτι. Η μούχλα οφείλεται στη συμπύκνωση των υδρατμών και την οποία συμπύκνωση ακολουθεί κατά πόδας.


Πώς βλέπουμε να σχηματίζεται υγρασία σε ένα ποτήρι κρύας μπύρας το καλοκαίρι; Ακριβώς το ίδιο φαινόμενο!


Αν θέλετε να μειώσετε το φαινόμενο της μούχλας:


- Μην δημιουργείτε πολλούς υδρατμούς μέσα στο σπίτι και κυρίως μην απλώνετε ρούχα

- Αερίζετε συχνά

- Θερμαίνετε επαρκώς και ομοιόμορφα τους χώρους και κυρίως

- Θερμομονώστε όσα αμόνωτα κομμάτια υπάρχουν στο εξωτερικό περίβλημα: τοιχεία μπετόν, δοκάρια, κολόνες κλπ.


Για περισσότερες πληροφορίες και προσφορές τηλεφωνήστε στο 2310 402154.


Χρήστος Στρογγύλης

Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΚΗΤΕΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΗ. ΑΝ ΧΑΙΔΕΨΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΣΑΝ ΣΚΟΝΗ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΧΛΩΡΙΝΗ. Η ΧΛΩΡΙΝΗ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΥΚΗΤΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΑΦΗΣ:ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, ΑΣΤΑΡΩΜΑ, ΑΝΤΙΜΟΥΧΛΙΚΟ, ΒΑΦΗ.