Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

Μόνωση ταράτσας: Εγγυήσεις χωρίς αντίκρυσμαΗ σκληρή αλήθεια με τις εγγυήσεις για μονώσεις ταρατσών είναι μία:

«Η αξία της γραπτής εγγύησης δεν είναι μεγαλύτερη από την αξία του χαρτιού πάνω στο οποίο τυπώνεται».

Πολλά μπορεί να λέγονται, πολλά μπορεί να ακούγονται αλλά τα γεγονότα κατατείνουν στην απόλυτη ισχύ της παραπάνω δήλωσης. Εκείνο που μετράει τελικά είναι ποιος θα εφαρμόσει τις μονώσεις ταρατσών. Περισσότερο μετράει ο λόγος, η ιστορία του και το κύρος του και λιγότερο το γραπτό ντοκουμέντο. Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να απαιτείται η γραπτή εγγύηση!
Η γραπτή εγγύηση είναι εκ των ων ουκ άνευ!

Μερικές απλές συμβουλές για όσους χρειάζονται μονώσεις ταρατσών
 
1. Επιλέξτε εταιρείες ή άτομα με βάση την καλή τους φήμη στην αγορά. Το καλό όνομα κτίζεται με πολύ μόχθο, μέσα από πολύχρονες διαδικασίες. Όποιος κατάφερε να κτίσει ένα καλό όνομα, μια καλή φήμη, δεν είναι διατεθειμένος να το ρισκάρει.
2. Εάν υπάρχουν συστάσεις γνωστών και φίλων, εκμεταλλευθείτε τις.
3. Είναι βασικό να υπάρχει μια μίνιμουμ προϊστορία, ας πούμε 10 ετών. Θα πρέπει να υπάρχει εμπειρία εκπεφρασμένη σε επιτυχημένες εφαρμογές. Αποφύγετε το ενδεχόμενο να μάθουν την τέχνη της μόνωσης στη δική σας ταράτσα.
4. Βεβαιωθείτε ότι ο υποψήφιος εργολάβος έχει επαγγελματική έδρα και δεν είναι περιφερόμενος/περιπλανώμενος.
5. Ρίξτε μια ματιά στην έντυπη μαρτυρία του υποψηφίου. Ελέγξτε την ποιότητα των φυλλαδίων του, των λύσεων που προτείνει, του ιστοτόπου του στο διαδίκτυο κλπ. Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι υπάρχει κάποια οντότητα.
6. Το ίδιο το έντυπο της προσφοράς δίνει μια καλή εικόνα για το ποιον του υπογράφοντα. Προσέξτε αν:
- αναδίδει τον προσήκοντα επαγγελματισμό - έχει κάποια τεχνικά δεδομένα που πείθουν - είναι ανεκτή από πλευράς παρουσίασης - συνοδεύεται από επιβοηθητικά έγγραφα και τεχνικά φυλλάδια.
7. Περάστε από μικροσκόπιο το έντυπο της προσφερόμενης εγγύησης. Υπάρχουν περίεργες, ασαφείς, μυστήριες, ακατάληπτες λέξεις κι εκφράσεις;
8. Τέλος, το πιο βασικό:

Ποτέ μην κρίνετε με βάση τη χαμηλότερη τιμή.
 
Είναι σίγουρη συνταγή καταστροφής. Εάν είναι εξώφθαλμα φανερό ότι κάποιος υπερέχει κατά κράτος των άλλων, τότε προτιμήστε τον κι ας πληρώσετε κάτι παραπάνω. Θα έχετε κάνει μια πολύ καλή επένδυση και θα έχετε ήσυχο το κεφάλι σας για χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω σε μονώσεις ταρατσών μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2310 402154.
 
Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM