Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Μεμβράνες κεραμοσκεπών: είδη - τοποθέτηση - τιμές (1)








Πάνω από 20 διαφορετικές μεμβράνες κεραμοσκεπών θα βρείτε στη Macon στις καλύτερες τιμές για να στεγανοποιήσετε με ασφάλεια και μεγάλη διάρκεια στο χρόνο τη στέγη σας! 

Οι τιμές τους κυμαίνονται συνήθως από 0,90Euro/m2 έως 2Euro/m2 εκτός από μερικά πολύ ειδικά και ποιοτικά προϊόντα που είναι κάπως ακριβότερα.

Δεδομένης της καταλυτικής σημασίας τους για την μακροημέρευση μιας στέγης συνιστάται να μη κάνετε τσιγκουνιές και άσκοπες οικονομίες με αυτά τα υλικά!

Εδώ θα δούμε τα κυριότερα είδη τους και θα μιλήσουμε για την τοποθέτηση τους.

Διαβάστε επίσης:


Μεμβράνες κεραμοσκεπών: είδη - τοποθέτηση - τιμές (2)


Οι μεμβράνες κεραμοσκεπών είναι λεπτά κι ελαφριά στεγανωτικά φύλλα που τα τοποθετούμε στις κεκλιμένες στέγες κάτω από τα κεραμίδια για να αναχαιτίσουμε το όποιο νερό βροχής περνάει στη στέγη μέσα από τις ασυνέχειες των κεραμιδιών ή των άλλων υλικών επιστέγασης.

Είναι δηλαδή μια δεύτερη ζώνη άμυνας κατά του νερού μετά από το κύριο υλικό επικάλυψης.

Και βέβαια είναι η πρώτη ζώνη άμυνας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και πριν τοποθετηθεί η τελική επιστέγαση. Θα πρέπει λοιπόν κανείς να γνωρίζει το μέγιστο χρόνο έκθεσης της μεμβράνης στις εξωτερικές συνθήκες και να τον τηρεί ευλαβικά!

Επιπρόσθετα μπορούν να απορροφήσουν τα τυχόν συμπυκνώματα που μπορούν να δημιουργηθούν στην κάτω πλευρά του υλικού επικάλυψης ( μη αναπνέουσες μεμβράνες),να περιορίσουν την κίνηση του αέρα στο χώρο της στέγης και να εμποδίσουν την είσοδο σκόνης και βρωμιάς.


Είδη μεμβρανών κεραμοσκεπών


1. Αναπνέουσες μεμβράνες κεραμοσκεπών

Πρόκειται για συνθετικές, ελαφριές μεμβράνες που κερδίζουν σιγά σιγά την αγορά γιατί απαλλάσσουν από την υποχρέωση του συμβατικού τρόπου αερισμού.

 Στην ουσία αυτό που απαιτούν μόνο, είναι να αερίζονται από την επάνω μεριά για να μην υπερθερμαίνονται και γηράσκουν και βέβαια για να απάγονται οι υδρατμοί.

Πωλούνται συνήθως σε ρολά 50x1,5m και γενικά αποτελούνται από 3 στρώσεις. Η μεσαία δίνει τη στεγανότητα και οι δύο ακραίες την μηχανική της προστασία. Τα πιο συνηθισμένα βάρη τους είναι ανάμεσα στα 100-220 gr/m2

Με περίπου 10 διαφορετικούς κωδικούς στις αναπνέουσες μεμβράνες κεραμοσκεπών  η Macon είναι η ηγέτιδα δύναμη εδώ και χρόνια στην ελληνική αγορά.

Τις συνιστούμε σαν πρώτη επιλογή για λόγους ασφαλείας γιατί τα σπίτια μας τα τελευταία χρόνια είναι όλο και πιο αεροστεγή με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν μεγάλα φορτία υδρατμών.

Θα πρέπει να μπαίνουν σε όλες τις μη αεριζόμενες στέγες, είτε ψυχρές είτε θερμές.


2.  Μη αναπνέουσες μεμβράνες κεραμοσκεπών

 Ενώ υπάρχουν και συνθετικές τέτοιες μεμβράνες,στην Ελλάδα δουλεύουμε σχεδόν αποκλειστικά τις ασφαλτικές που γίνονται συνεχώς λεπτότερες και ισχυρότερες.

Είναι βαρύτερες,ισχυρότερες αλλά δεν αναπνέουν, πράγμα που καθιστά αναγκαίο τον αερισμό τους κι από τις δυο πλευρές.

Χρησιμοποιούνται κυρίως σε ψυχρές,αεριζόμενες στέγες και δεν συνιστάται η χρήση τους στις μη αεριζόμενες. 

Σε ψυχρές, μη αεριζόμενες καθώς και σε θερμές στέγες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά προτίμηση αναπνέουσες μεμβράνες κεραμοσκεπών.

Τα ρολά τους είναι συνήθως 30x1m  ή 50x1m και τα βάρη τους κυμαίνονται  στις περισσότερες των περιπτώσεων στα 500-600 gr/m2.

Η Macon διατηρεί κι εδώ μια μεγάλη γκάμα από γνωστά brand names όπως Keraflex,kerafelt,Hyperflex ,Rooftec κλπ


Για τιμές σχετικά με τις μεμβράνες κεραμοσκεπών μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2310 428900.

Στην επόμενη ανάρτηση θα μιλήσουμε για την τοποθέτησή τους


Τέλος του 1ου μέρους


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 

Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου