Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ασφαλτικά κεραμίδια: Τοποθέτηση - τιμές - Θεσσαλονίκη (1)







Για ασφαλτικά κεραμίδια στις καλύτερες τιμές στη Θεσσαλονίκη καλέστε μας στο 2310 428900 ή στο 2310 402154. Μπορούμε να σας υποδείξουμε και συνεργεία για τοποθέτηση.


Διαβάστε οπωσδήποτε:


Ασφαλτικά κεραμίδια: Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε


Η τοποθέτηση των κεραμιδιών χωρίς να είναι πολύπλοκη απαιτεί ειδικευμένο τεχνίτη.

Πρέπει να έχετε υπόψη τα εξής:

1. Τα ασφαλτικά κεραμίδια μπαίνουν πάντα καρφωτά σε ξύλινο υπόστρωμα που θα πρέπει να είναι επίπεδο,γερό και χωρίς κενά. Ένα ασταθές υπόστρωμα βάζει υποθήκη για γρήγορη καταστροφή των κεραμιδιών.

Προσοχή! 

Δεν μπαίνουν πάνω σε μπετόν,δεν μπαίνουν πάνω σε μεταλλική επιφάνεια ,δεν μπαίνουν μόνο με κόλλα!

Δεν είναι βέβαια όλες οι ξύλινες επιφάνειες κατάλληλες. Οι ελάχιστες απαιτήσεις είναι για κόντρα πλακέ θαλάσσης 12mm ή για OSB 18mm ή για ραμποτέ ξυλεία 18mm. Τα πάνελ θα πρέπει να τοποθετούνται με τους αρμούς μετατοπισμένους.

Η ελάχιστη κλίση της στέγης δίνεται από τον κατασκευαστή των κεραμιδιών αλλά γενικά είναι ανάμεσα στο 25-30%. Παίρνοντας κάποια πρόσθετα μέτρα μπορεί κανείς να εγγυηθεί στεγανότητα και για μικρότερες κλίσεις αλλά θα έλεγα ότι κάπου κάτω από το 16-17% δεν θα έπρεπε κανείς να σκέφτεται την τοποθέτηση ασφαλτικών κεραμιδιών

2. Μια ασφαλτική μεμβράνη κάτω από τα ασφαλτικά κεραμίδια ενισχύει τη στεγανοποιητική τους δύναμη.

 Για είδη και τιμές για τις μεμβράνες αυτές τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

3. Με τα καρφιά θα  πρέπει να προσέξουμε πολύ. Θα πρέπει να μη σκουριάζουν οπότε χρειάζεται να έχουν καλό,θερμό γαλβάνισμα,να είναι πλατυκέφαλα για την ανεμοπίεση,με στέλεχος  πάχους τουλάχιστον 3mm που να είναι ανάγλυφο για καλύτερο κράτημα.

Ελάχιστο μήκος θα πρέπει να θεωρηθούν τα 20mm ή καλύτερα τα 25mm.

Τα καρφιά θα πρέπει να καρφώνονται κάθετα γιατί αλλιώς θα πληγώσουν τα κεραμίδια. Να κατεβαίνουν μέχρι την ψηφίδα κι όχι πιο κάτω γιατί θα τρυπήσουν το κεραμίδι αλλά και ούτε πιο πάνω γιατί θα είναι έρμαιο του ανέμου.

Σε ένα κεραμίδι με τρία πτερύγια θα μπουν 4 καρφιά,δύο στα άκρα και δύο πάνω από τις εγκοπές. Δεν πρέπει να απέχουν λιγότερο από τα 25mm από τα άκρα για να  μη σχιστούν υπό δυσμενείς συνθήκες τα κεραμίδια. 

Πάνω από τις εγκοπές και κάτω από τα θερμοκολλητικά σημεία για να μην επηρεάζουν τη στεγανότητα στης συγκόλλησης.

Σε μεγάλες κλίσεις και σε περιοχές με δυνατούς ανέμους θα χρειαστούν περισσότερα καρφιά αλλά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Για ασφαλτικά κεραμίδια στις καλύτερες τιμές στη Θεσσαλονίκη καλέστε μας στο 2310 428900 ή στο 2310 402154. Μπορούμε να σας υποδείξουμε και συνεργεία για τοποθέτηση.


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:



Ασφαλτικά κεραμίδια: Τοποθέτηση - τιμές - Θεσσαλονίκη (2)



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου