Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Υαλοπλέγματα Vertex για σοβάδες: σωστή τοποθέτηση - σωστή τιμή







Για υαλοπλέγματα οπλισμού σοβάδων  Vertex στην καλύτερη τιμή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καλέστε στο 210 428900.

Διαβάστε επίσης:


Υαλοπλέγματα: Πώς να επιλέξετε ένα καλό προϊόν!




Υαλόπλεγμα: Πώς θα επιλέξω; Πώς θα το τοποθετήσω;


Τα υαλοπλέγματα Vertex R85 για τους παραδοσιακούς,in situ σοβάδες είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει κανείς για την κατασκευή του. 

Με μια τεράστια εφελκυστική αντοχή και κυρίως με μια πανίσχυρη αλκαλίμαχη προστασία που εγγυάται τις ιδιότητές του σε βάθος χρόνου, το Vertex R85 αποτελεί μέτρο σύγκρισης στην παγκόσμια αγορά.

Κι όλα αυτά σε μια τιμή ελάχιστα ακριβότερη από τα περισσότερα σκουπιδοπροϊόντα που κυκλοφορούν στη αγορά!

Βέβαια όπως και όλα τα τεχνικά προϊόντα, τα υαλοπλέγματα Vertex R85 χρειάζονται και την σωστή τους τοποθέτηση!


Σωστή τοποθέτηση του υαλοπλέγματος σε σοβάδες/επιχρίσματα


Ανάλογα με τη κοκκομετρία του σοβά επιλέγεται και το μάτι του υαλοπλέγματος. Οι ετοιμόχρηστοι, ενσακισμένοι σοβάδες συνδυάζονται καλύτερα με τα υαλοπλέγματα 4x4mm ή 5x5mm ενώ οι επί τόπου παραγόμενοι, κλασσικοί σοβάδες χρειάζονταν μάτι 10x10mm.

Τα υαλοπλέγματα θα πρέπει να μπαίνουν στο μεσαίο τρίτο του πάχους του σοβά και ιδανικά στο 1/3 από την εξωτερική επιφάνεια. 

Kαι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο δούλεμα με τη σπάτουλα γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το βασικό υλικό τους είναι το γυαλί και το γυαλί τυχαίνει να είναι εύθραυστο,πράγμα που καμία αντιαλκαλική στρώση, οσοδήποτε ισχυρή δεν μπορεί να αλλάξει. 

Το υαλόπλεγμα χρειάζεται τον σεβασμό μας! 

Κινήσεις αργές,προσεκτικές και ελαφριές!

Στους παραδοσιακούς σοβάδες τα υαλοπλέγματα μπαίνουν πάντα στο χονδρό και δουλεύονται απαλά και μεθοδικά  για να μην υπάρξουν ζάρες,πτυχώσεις και ανωμαλίες.

Δύο γειτονικά φύλλα υαλοπλέγματος θα πρέπει να αλληλοεπικαλύπτονται για περίπου 10cm.

Στις θερμοπροσόψεις τα υαλοπλέγματα τοποθετούνται αφού πρώτα περαστεί πάνω στις θερμομονωτικές πλάκες το υλικό εγκιβωτισμού τους - η κόλλα - με μια οδοντωτή σπάτουλα και σε μια στρώση πάχους περίπου 1.5mm. 

Το υαλόπλεγμα αφού κοπεί σε κομμάτια κατάλληλου μήκους  απλώνεται με προσοχή και εγκιβωτίζεται με ανοξείδωτη σπάτουλα με αργές μεθοδικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω,φροντίζοντας να παραμείνει σε μια απόσταση τουλάχιστον 1,5mm από το θερμομονωτικό υλικό.

Mια δεύτερη, ισόπαχη στρώση από κόλλα / υλικό εγκιβωτισμού μπορεί να μπει αμέσως μετά ή σε 24 ώρες, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Να υπενθυμίσουμε και το υαλόπλεγμα SRG 120 που κάνει εκπληκτική δουλειά σαν οπλισμός σε τσιμεντοκονίες και γαρμπιλομπετόν αντικαθιστώντας προνομιακά τα συνήθη μεταλλικά πλέγματα!

Επιμείνετε σε υαλοπλέγματα Vertex ή αναλόγου ποιότητας,εξασφαλίστε τη σωστή τους τοποθέτηση και να είστε σίγουροι πως οι κατασκευές σας θα μακροημερεύσουν!

Για υαλοπλέγματα οπλισμού σοβάδων  Vertex στην καλύτερη τιμή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καλέστε στο 210 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 


Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου