Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση: τιμές - τοποθέτηση - αποτέλεσμα (1)







Για καλύτερες τιμές σε ανακλαστική μόνωση και συμβουλές για την τοποθέτησή της καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης:

Ανακλαστική μόνωση : τιμή - τοποθέτηση - είδη (2)


Όταν μιλάμε για ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση στέγης στην Ελλάδα εννοούμε τη χρήση κάποιου ανακλαστικού φράγματος στο σύστημα της στέγης με το οποίο προσπαθούμε να ανακόψουμε τη μεταφορά της ακτινοβολούμενης θερμότητας προς τη συμβατική θερμομόνωση και γενικά προς τους χώρους διαβίωσης.

Ανακλαστικό φράγμα είναι ένα φύλλο αλουμινίου που μπορεί για λόγους μηχανικών αντοχών να είναι λαμιναρισμένο πάνω σε ένα πλαστικό φύλλο ή ειδικό χαρτί κλπ.

 Μπορεί το φράγμα να έχει μονή ή διπλή ανακλαστική επιφάνεια.

Το αλουμίνιο είναι ιδανικό για την περίπτωση, μιας και έχει ταυτόχρονα υψηλό συντελεστή ανάκλασης και χαμηλό συντελεστή δευτερογενούς θερμικής εκπομπής.


Έχει οικονομικό νόημα μια τέτοια ανακλαστική μόνωση στην Ελλάδα;;


Σαφώς και ναι! Η ανακλαστική θερμομόνωση είναι εξ' άλλου πιο αποτελεσματική στα θερμότερα μέρη. Στα ψυχρά μέρη πριν ληφθεί κάποια απόφαση θα πρέπει να γίνει μια μελέτη σκοπιμότητας.

Στη ζεστή λοιπόν Ελλάδα είναι πλεονέκτημα να υπάρχει μια τέτοιο είδους μόνωση στο σύστημα τις στέγης,ιδιαίτερα δε για τις θερινές κατοικίες που πολλές φορές δεν έχουν καν συμβατική θερμομόνωση.


Μας απαλλάσσει η ανακλαστική μόνωση από την υποχρέωση για συμβατική θερμομόνωση;;


Σε καμία περίπτωση! 
Οι δύο μονώσεις δρουν συνεργιστικά! 
Το ανακλαστικό φράγμα φρενάρει την ακτινοβολούμενη θερμότητα έτσι ώστε η συμβατική μόνωση να μένει πιο ψυχρή και να μεταδίδει λιγότερη θερμότητα προς τα κάτω.
 Το χειμώνα δε, δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα για να μας προστατέψει από το κρύο.

Και βέβαια είναι λογικό η ανακλαστική μόνωση να χάνει το ειδικό της βάρος και την αποτελεσματικότητά της όσο το πάχος της συμβατικής μόνωσης μεγαλώνει.


Υπάρχουν απλά φράγματα,με μονή ή διπλή φυσαλίδα,με μονή ή διπλή ανακλαστική όψη... Τι να προτιμήσω;;


Tην ίδια δουλειά περίπου κάνουν όλα όσον αφορά την ανάκλαση της θερμότητας,οπότε πάτε προς κάτι το οικονομικό. 

Επειδή τα προϊόντα αυτά είναι λεπτά δεν ποντάρουμε πάνω στη θερμική τους αντίσταση την οποία εξασφαλίζουμε από την συμβατική μόνωση.


Έχουμε ακούσει κάτι τρελά νούμερα για οικονομία όπως π.χ. 40% μείωση δαπανών για το κόστος σε ηλεκριτικό ρεύμα κλπ. Ισχύουν αυτά;;


Όταν κάτι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό,γενικά δεν είναι! Δεν παίζουν τέτοια νούμερα με τίποτα! 

Τι να περιμένετε;;

Kάποια οικονομία κοντά στο 10-20% του κόστους κλιματισμού. Αλλά να περιμένετε και μια σημαντική βελτίωση στη θερμική σας άνεση! Βλέπετε δεν πρέπει όλα τα πράγματα να αποτιμώνται σε χρήμα!

Στο επόμενο θα μιλήσουμε για τιμές και τοποθέτηση.

Για πληροφορίες πάνω στην ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση και για τιμές των προϊόντων μας μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 





Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου