Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Στεγάνωση - στεγανοποίηση πισίνας με τσιμεντοειδή (2)







Για στεγάνωση - στεγανοποίηση πισίνας  με τα καλύτερα υλικά καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Για τη στεγανοποίηση μιας πισίνας αλλά και όπου αλλού υπάρχει υδροστατική πίεση να θυμάστε ότι τα δύο συστατικών εύκαμπτα,επαλειφόμενα τσιμεντοειδή έχουν πάντα τον πρώτο λόγο.

Και κατά την άποψή μας πρέπει πάντα να οπλίζονται  με κάποιο υαλόπλεγμα τύπου Vertex R51 ή αν είναι εφικτό με κάποιο λεπτό γεωύφασμα που εκμεταλλεύεται ακόμα καλύτερα την ευκαμψία του τσιμεντοειδούς.

Ένα οπλισμένο τσιμεντοειδές θα έχει πολύ μεγαλύτερο συντελεστή ασφαλείας ως προς τη ρηγμάτωση του υποστρώματος γιατί μπορεί να γεφυρώσει μεγάλου εύρους υπάρχουσες και μελλοντικές ρωγμές.

Καθαρίζουμε πολύ καλά το υπόστρωμα,κατά προτίμηση με υδροβολή, έτσι ώστε να φύγουν όλα τα ξένα και χαλαρά σώματα και κυρίως η επισφαλής τσιμεντοεπιδερμίδα. 

Πρέπει να δημιουργήσουμε ανοιχτούς πόρους για να δαγκώσει καλά το υλικό στο υπόστρωμα. Θα πρέπει να είναι κορεσμένο μέχρι άρνησης αλλά χωρίς λιμνάζοντα νερά!

Είμαστε πλέον έτοιμοι για να αρχίσουμε την κυρίως στεγανοποίηση της πισίνας!

Περνάμε το πρώτο χέρι με μια ημίσκληρη βούρτσα κατάλληλη για κονιάματα και αμέσως εμβαπτίζουμε το αλκαλίμαχο υαλόπλεγμα με μικρό μάτι Vertex R51. 

To στρώνουμε με απαλές κινήσεις έτσι ώστε να μη κάνει ζάρες και  πτυχώσεις. Δύο γειτονικές στρώσεις από υαλόπλεγμα πρέπει να αλληλοεπικαλύπτονται κατά 10 cm.

Αφήνουμε την πρώτη στρώση να στεγνώσει για 6-24 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αυτά τα υλικά δεν 
 πρέπει να δουλεύονται κάτω από καυτό ήλιο ή/και σε περίπτωση ισχυρού ανέμου. Η πρώτη στρώση απαιτεί περίπου 1,5 kg/m2.

Η δεύτερη στρώση μπορεί να περαστεί με βούρτσα και θα απαιτήσει περίπου 1 kg/m2. Αυτό στη περίπτωση που θα επακολουθήσει επίστρωση πλακιδίων οπότε δεν ενδιαφερόμαστε για απολύτως λεία επιφάνεια.

Αν σαν τελική επίστρωση επιλεχθεί ένα χρώμα πισίνας θα πρέπει να είναι υδατικής διασποράς γιατί οι διαλύτες θα πείραζαν τις ρητίνες του τσιμεντοειδούς. Και η επίστρωση του τελευταίου θα ήταν καλό να γίνει με σπάτουλα για να επιτευχθεί λεία επιφάνεια. Το χρώμα δεν μπορεί να καλύψει σχετικά άγριες ή ανώμαλες επιφάνειες.

Πολύ λίγα χρώματα πισίνας είναι πιστοποιημένα για μια τέτοια χρήση,γι αυτό θα πρέπει να είστε απόλυτα σίγουροι για το τι χρησιμοποιείτε!

Η στεγανοποίηση της πισίνας είναι πλέον έτοιμη για να αντιμετωπίσει το νερό,τον ήλιο και τα χημικά του νερού!

Το πρώτο μέρος αυτού του άρθρου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:


Μόνωση - στεγανοποίηση πισίνας με τσιμεντοειδή


Για στεγάνωση - στεγανοποίηση πισίνας  με τα καλύτερα υλικά καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου