Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Μόνωση - στεγανοποίηση πισίνας με επαλειφόμενα τσιμεντοειδή στεγανωτικά







Για μόνωση - στεγανοποίηση  πισίνας στις καλύτερες τιμές επαλειφόμενα τσιμεντοειδή στεγανωτικά, καλέστε στο 2310 428900.

Η συνεχής υδροστατική πίεση  είναι μια μεγάλη πρόκληση όσον αφορά τη στεγανοποίηση μιας κατασκευής. Γιατί δεν είναι καθόλου συγχωρητική,ακόμη και για την πιο μικρή αβλεψία!

Απλά, όλα θα πρέπει να είναι τέλεια!

Το μπετόν

Το μπετόν θα πρέπει να είναι και το ίδιο στεγανό στη μάζα του με υπερρευστοποιητές και στεγανωτικά μάζας και με τον ελάχιστο δυνατό υδατοτσιμεντοσυντελεστή που θα επιτρέπει μια σωστή σκυροδέτηση και συμπύκνωση.

Οι αρμοί εργασίας θα πρέπει να στεγανοποιηθούν με μπεντονιτικά ή PVC waterstops και στους τυχόν αρμούς διαστολής θα πρέπει  να προβλεφθούν PVC waterstops  αρμών διαστολής και σφράγιση με πολυσουλφίδια υψηλών χημικών αντοχών αφού προηγηθεί το κατάλληλο αστάρι.

Η λεπτότητα των στεγανοποιητικών στρώσεων που θα επακολουθήσουν απαιτεί επιπεδότητα της επιφάνειας και γι αυτό θα χρειαστούν εξομαλυντικές στρώσεις τσιμεντοκονίας τόσο στα τοιχώματα όσο και στον πυθμένα της πισίνας.

Oι τσιμεντοκονίες αυτές θα είναι 1:2,5 μέρη τσιμέντο προς άμμο κατ' όγκον, με το ανάλογο νερό όπου το 1/4 του θα είναι καλό να αντικατασταθεί με Macon latex,δηλαδή οικοδομική ρητίνη SBR. 

Για τη στεγανή συγκόλληση αυτών των εξομαλυντικών στρώσεων θα πρέπει να περαστεί πρώτα πάνω στο υπόστρωμα μια υγρή κόλλα  με 1:1 μέρη τσιμέντο προς άμμο με το ανάλογο νερό όπου το 1/2 του θα είναι καλό να αντικατασταθεί με Macon latex.


Για μια  μόνωση - στεγανοποίηση  πισίνας που θα μακροημερεύσει θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα προς ένα όλα τα ειδικά σημεία όπως γωνίες,σκίμερ φωτιστικά,σιφώνια,εξόδους σωλήνων κλπ.

Ιδανικός για τέτοιες περιπτώσεις είναι ο εύκαμπτος τσιμεντοειδής στόκος Krimastic, πολύ διαφορετικός από τα απλά μονοσυστατικά, επισκευαστικά κονιάματα που καλό είναι να τα χρησιμοποιούμε μόνο στις φουρκέτες και στις φωλιές αδρανών.

Από τη στιγμή που όλα αυτά τακτοποιηθούν και προετοιμαστούν, μπορεί να αρχίσει η κυρίως μόνωση - στεγανοποίηση  της πισίνας με τα τσιμεντοειδή.



Αλλά πριν αρχίσετε θα ήταν πολύ χρήσιμο τα ρίξετε μια ματιά εδώ:


Στεγανοποίηση με τσιμεντοειδή: Τα θανάσιμα λάθη



Τέλος του 1ου μέρους. Το 2ο μέρος μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:




Για μόνωση - στεγανοποίηση  πισίνας με τα πιο αξιόπιστα επαλειφόμενα τσιμεντοειδή στεγανωτικά, καλέστε στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου