Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Μούχλα και υγρασία στο σπίτι: Λύσεις - αντιμετώπιση - θεραπεία (6)







Για ότι αφορά υγρασία και μούχλα στο σπίτι καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη. 


9. Ποια είναι τα καλύτερα μέτρα για την οριστική αντιμετώπιση / θεραπεία του φαινομένου της μούχλας και της υγρασίας στα σπίτια;

Αφού πρώτα τακτοποιήσουμε ότι έχει να κάνει σχέση με υδραυλικά δίκτυα και μονώσεις και υιοθετήσουμε τα μέτρα πρόληψης που αναφέραμε στο 4ο μέρος αυτού του αφιερώματος η απολύτως καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση / θεραπεία των σχετικών προβλημάτων είναι μια θερμομόνωση των τοίχων και της ταράτσας αν  υπάρχει.

Έτσι οι τοίχοι και  η ταράτσα θα είναι πάντα ζεστοί και δεν θα μπορεί να εξελιχθεί το φαινόμενο της συμπύκνωσης που σχεδόν μαθηματικά οδηγεί στη μούχλα.


Για την εξωτερική θερμομόνωση ή θερμοπρόσοψη μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:

Εξωτερική μόνωση - θερμοπρόσοψη : 15 ερωταπαντήσεις


Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε και για την εσωτερική θερμομόνωση και να δείτε και τα αποτελέσματα ενός crash test ανάμεσα στα δύο είδη μόνωσης τοίχων:



Mια οικονομικότερη δυνατότητα είναι να τοποθετήσετε εσωτερικά μια αντισυμπυκνωτική στρώση από λεπτή,εξηλασμένη πολυστερίνη:


Εσωτερική θερμομόνωση τοίχων με λεπτά φύλλα πολυστερίνης Isofoam XPS 5mm


Yπάρχει πάντα η περίπτωση της βαφής των τοίχων με αντιμουχλικά,πλαστικά χρώματα που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μούχλας χωρίς να λύσουν το θέμα της συμπύκνωσης.

Για κάτι αποτελεσματικό και μόνιμο συνιστούμε  τα γερμανικά, αντιμουχλικά χρώματα νανοτεχνολογίας αργύρου Bioni nature για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:

Αντιμουχλικά χρώματα Bioni Nature: Ερωτήσεις κι απαντήσεις


Nέας γενιά χρώματα που μπορούν να αντέξουν καμιά δεκαετία σε σχέση με τους 6 μήνες των περισσότερων συμβατικών, αντιμουχλικών χρωμάτων

Τέλος για μικρά, εστιασμένα προβλήματα σε πατάρια,ντουλάπες αποθήκες,ντουλάπια κουζίνας κλπ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορροφητές υγρασίας - συλλέκτες υγρασίας:



Αυτά είναι τα καλύτερα μέτρα για την οριστική αντιμετώπιση της υγρασίας και της μούχλας στα σπίτια!


Τέλος του 6ου και τελευταίου μέρους. Διαβάστε το 5ο μέρος εδώ:
Για ότι αφορά υγρασία και μούχλα στο σπίτι καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.  Θα προσπαθήσουμε μέσα από την πολυετή μας εμπειρία να οριοθετήσουμε το πρόβλημα και να σας προτείνουμε λύσεις για πρόληψη,καθαρισμό,αντιμετώπιση και θεραπεία!





Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου