Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Στεγανοποίηση σε ζαρντινιέρες με αυτοκόλλητες στεγανωτικές μεμβράνες





Για στεγανοποίηση σε ζαρντινιέρες με αυτοκόλλητες στεγανωτικές μεμβράνες καλέστε στο 2310 428900.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι στεγανοποίησης μιας ζαρντινιέρας και οι πιο πολλές βασίζονται σε επαλειφόμενα υλικά και μάλιστα είναι και πολύ επαρκείς.

Αν η ζαρντινιέρα είναι μεγάλη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι πολύ αξιόπιστες,αυτοκόλλητες,αντιριζικές στεγανωτικές μεμβράνες  τύπου Root barrier.

Αυτές οι μεμβράνες δεν χρειάζονται φλόγιστρο! Βγάζεις το αυτοκόλλητο χαρτί και κολλάς!

Αποτελούνται από ασφαλτικό υλικό εμπλουτισμένο με ελαστομερή που συνήθως είναι συσκευασμένο σε ρολά των 15x1m και το πάχος του είναι γύρω στο 1,5mm.

Στo κάτω μέρος τους έχουν αυτοκόλλητο,σιλικονούχο χαρτί που αφαιρείται εύκολα πριν από την εφαρμογή, και στο πάνω ένα βαρέος τύπου λαμιναρισμένο φιλμ από υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο που τους προσδίδει τις αντιριζικές ιδιότητες.

 Αυτοκόλλητες στεγανωτικές μεμβράνες: τρόπος εφαρμογής

Καθαρίζουμε καλά το υπόστρωμα που θα πρέπει επίσης να είναι σχετικά λείο,στεγνό και συνεκτικό.

Εφαρμόζουμε ένα ελαστομερές ασφαλτικό βερνίκι τύπου Rubberlac για να υποβοηθήσουμε τη συγκόλληση.

Κόβουμε τη μεμβράνη στις  διαστάσεις που επιθυμούμε,αφαιρούμε το χαρτί και πιέζουμε προσεκτικά και με επιμέλεια πάνω στο υπόστρωμα.

 Δύο γειτονικά κομμάτια θα πρέπει να επικαλύπτονται κατά 10cm και κολλάνε το ένα πάνω στο άλλο χωρίς χρήση βοηθητικής κόλλας.

Αφού τελειώσουμε με την  αυτοκόλλητη στεγανωτική μεμβράνη,τοποθετούμε μια αποστραγγιστική μεμβράνη κήπων στον πυθμένα και επάνω της ένα γεωύφασμα πολυπροπυλενίου που θα πρέπει να καλύπτει το χώμα και να περισσεύει πάνω από την υψηλότερη στάθμη του!

Αν ενδιαφέρεστε για στεγανοποίηση σε ζαρντινιέρες με αυτοκόλλητες στεγανωτικές μεμβράνες, καλέστε στο 2310 428900.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου