Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Γεωυφάσματα πολυπροπυλενίου για στραγγιστήρια / αποστράγγιση (1)








Για γεωυφάσματα στραγγιστηρίων από πολυπροπυλένιο στις καλύτερες τιμές καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Τα στραγγιστήρια είναι αποστραγγιστικές τάφροι που σκάβονται σε επιλεγμένα σημεία σε τεχνικά έργα ή οικόπεδα για να βοηθήσουν στην αποστράγγιση όγκων νερού που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόβλημα και τις κατασκευές μας.

Τα γεωυφάσματα πολυπροπυλενίου  Ecofelt PP-FC/AG είναι η καρδιά των στραγγιστηρίων μιας και είναι αυτά που επιτρέπουν την αποτελεσματική τους λειτουργία σε βάθος χρόνου επειδή προστατεύουν το αποστραγγιστικό μέσο - χαλίκι ή/και αποστραγγιστικούς σωλήνες από τη μόλυνση το με χώμα που σταδιακά θα το αποενεργοποιούσε.

Τα ίδια γεωυφάσματα χρησιμοποιούμε  και στη περιμετρική αποστράγγιση των υπογείων  που στην ουσία είναι στραγγιστήρια μη επιφανειακά.

Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι τα άριστα υδραυλικά χαρακτηριστικά τους.

 Το νερό περνάει ανεμπόδιστα, αλλά το χώμα όχι και μάλιστα χωρίς να μπλοκάρει το γεωύφασμα και βεβαίως το αχρηστέψει!

Και πώς μπορούμε να κάνουμε ένα στραγγιστήριο - αποκαλούνται και french drains - που να λειτουργεί σωστά;

Δεν είναι και πυρηνική φυσική αλλά χρειάζεται να σεβαστούμε κάποιους κανόνες.

Πριν απ' όλα πρέπει να μεριμνήσουμε για ένα σημείο εξόδου των νερών που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στο οικόπεδό μας αλλά ούτε και στα οικόπεδα των διπλανών.

 Θα μπορούσε να είναι ένα σημείο ελεύθερης ροής ή ένα φρεάτιο συλλογής που θα ανακατευθύνει τα νερά.

Από κει και πέρα, αφού βεβαιωθούμε ότι είμαστε εντάξει με τους γείτονες αλλά ίσως και με τις τοπικές αρχές,επιλέγουμε το ποιο κατάλληλο σημείο και σχεδιάζουμε την πορεία του και το σημείο εξόδου.

Oι διαστάσεις της αποστραγγιστικής τάφρου είναι ανάλογες του αναμενόμενου όγκου νερών αλλά κάποιες τυπικές διαστάσεις είναι 20x60cm για ένα συνηθισμένο οικόπεδο.

Η μέριμνα μετά είναι να δοθεί μια κλίση από 0,5-1% που θα εξασφαλίζει την ομαλή και ανεμπόδιστη ροή των νερών με την επίδραση μόνο της βαρύτητας

Το  0,5% είναι μεν εφικτό αλλά προαπαιτεί τέλεια,προσεκτική,λεπτομερή δουλειά μιας και είναι οριακό.

 Το 1% από την άλλη κάνει τα πράγματα εύκολα για την αποστράγγιση των νερών αλλά μεταφράζεται σε μεγαλύτερες μετακινήσεις χώματος.


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:


Γεωύφασμα πολυπροπυλενίου για στραγγιστήρια / αποστράγγιση (2)


Για γεωυφάσματα στραγγιστηρίων από πολυπροπυλένιο αλλά και για κάθε είδους γεωυφάσματα στις καλύτερες τιμές καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM



Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου