Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Μόνωση τοίχων - εσωτερικών ή εξωτερικών - από υγρασία (2)

2ο μέρος

Αυτή λοιπόν η συμπύκνωση μπορεί να ελεγχθεί με τρόπους όπως:


- Η θερμομόνωση των τοίχων

 Θερμομόνωση των τοίχων σημαίνει ότι οι τοίχοι είναι πλέον θερμοί στην εσωτερική πλευρά τους - εκεί δηλαδή που εκτυλίσσεται το φαινόμενο της συμπύκνωσης - και συνεπώς θα υπάρχει αδυναμία συμπύκνωσης  / υγροποίησης των εσωτερικών υδρατμών η οποία χρειάζεται αρκετά χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Συνεπώς η μόνωση τοίχων από υγρασία εδώ παίρνει τον χαρακτήρα μιας θερμομονωτικής παρέμβασης.

- Η επαρκής θέρμανση

Οι υποθέρμανση  ευνοεί την υγρασία των τοίχων γιατί ο κρύος αέρας μπορεί να συγκρατήσει λιγότερους υδρατμούς και είναι πιο εύκολο να τους εναποθέσει σε κάποια κρύα επιφάνεια όπου και θα συμπυκνωθούν. 

Αν προσέξετε θα δείτε ότι η υγρασία στους τοίχους είναι πιο πιθανή στους υποθερμασμένους χώρους.

Η μόνωση τοίχων από υγρασία εδώ παίρνει τον χαρακτήρα μιας απλής παρέμβασης στο θερμοστάτη του χώρου.

- Ο επαρκής αερισμός

Ο αερισμός εισάγει στο σπίτι απολύτως ξηρότερο αέρα που διαλύει τις υψηλές εσωτερικές σχετικές υγρασίες.

 Όταν πέφτει η σχετική υγρασία μέσα στο σπίτι,πέφτει ανάλογα και η τάση για κάποιες συμπυκνώσεις όπως είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο.

Άρα εδώ  η μόνωση τοίχων από υγρασία παίρνει το χαρακτήρα μια συνήθειας. Μιας πολύ καλής συνήθειας γιατί μπαίνει και το θέμα της υγείας.

- Η παραγωγή υδρατμών

Ίσως ο κυριότερος τρόπος να ελεγχθεί η υγρασία από συμπύκνωση. Αν σταματήσουμε να απλώνουμε ρούχα μέσα στο σπίτι,να μαγειρεύουμε χωρίς καπάκια και απορροφητήρα,να πνίγουμε το χώρο με την υγρασία του μπάνιου και να ποτίζουμε καμιά τριανταριά φυτά,σταματάμε και την τάση για ανάπτυξη υγρασίας στους τοίχους από συμπύκνωση.

Η μόνωση τοίχων από υγρασία εδώ παίρνει τον χαρακτήρα διακοπής κακών / λανθασμένων συνηθειών.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:Μόνωση τοίχου από υγρασία (1)Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου