Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Μούχλα σε τοίχο - ταβάνι : Αίτια - αντιμετώπιση - καθαρισμός







Αν δείτε μούχλα στον τοίχο ή στο ταβάνι το μυαλό σας θα τρέξει σε λάθος κατεύθυνση. 

Οι περισσότεροι νομίζουν πως τα αίτια είναι εξωτερικά,πως δηλαδή η μούχλα είναι συνέπεια της υγρασίας που μπαίνει από το εξωτερικό του σπιτιού προς; τα μέσα.

Δηλαδή ο νους τους πάει στη βροχή ή στην υγρασία του εδάφους κλπ.

Λογικό είναι να σκεφθεί έτσι ο μη γνώστης!

Αλλά δεν συμβαίνει αυτό! 

Το θέμα είναι εσωτερικό και εν πολλοίς ελεγχόμενο αν τα άτομα είναι καλά πληροφορημένα!

Αν ήταν υγρασία από τα έξω δεν θα εκδηλώνονταν με τον τρόπο αυτόν! 

Θα βλέπαμε κίτρινους μεγάλους λεκέδες σε ομόκεντρους κύκλους,θα βλέπαμε φουσκωμένα χρώματα να ξεφλουδίζονται σε μεγάλα κομμάτια και σοβάδες εύθρυπτους από την διαβρωτική δράση του νερού.

Συχνά θα βλέπαμε και λευκές,χνουδωτές,νηματοειδείς αποθέσεις που δεν είναι τίποτα άλλο από τα άλατα των δομικών υλικών που τα μεταφέρει η υγρασία στο διάβα της και τα πηγαίνει σε μέρη όπου το νερό μπορεί να εξατμιστεί αφήνοντας πίσω του αυτά τα κατάλοιπα.

 Μερικές φορές οι ασπρίλες αυτές είναι σκληρές και αυτό είναι θέμα πολλών παραμέτρων γιατί συμβαίνει.

Αν όμως αντίθετα δει κανείς  ένα φιλμ χρώματος σε άριστη και σταθερή κατάσταση,απλά με μαύρα ή μαυροπράσινα στίγματα επάνω του,τότε είναι μούχλα που προέρχεται από συμπυκνώματα υδρατμών πάνω στις πιο κρύες εσωτερικές επιφάνειες των εξωτερικών τοίχων. 

Eκεί λοιπόν που υπάρχει νεράκι ( υγρασία συμπυκνωμάτων) και φαγάκι (οργανικές πρώτες ύλες των χρωμάτων) για να φάει η μούχλα,εκεί κι ευδοκιμεί! Φαγοπότι δηλαδή!

Είδαμε τα αίτια δημιουργίας της μούχλας σε τοίχους και ταβάνια, θα δούμε τώρα στα παρακάτω άρθρα την αντιμετώπιση και τον καθαρισμό της:


Η μούχλα στο σπίτι: Αντιμετώπιση– καθαρισμός – θεραπεία



Όσο δε για την πρόληψή της ρίξτε μια ματιά εδώ:


Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε σχετικά με τη μούχλα στο σπίτι -μπάνια, τοίχους,ταβάνια,κουζίνες,ντουλάπες κλπ -, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη για να πάρετε έγκυρες πληροφορίες για αίτια - αντιμετώπιση και καθαρισμό!
  

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου