Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Χρώματα πισίνας - βαφές πισίνας : Τι να προσέξετε! (1)








Για αξιόπιστα χρώματα πισίνας στις καλύτερες τιμές στη Θεσσαλονίκη καλέστε στο 2310 428900.

Τα χρώματα πισίνας / βαφές πισίνας τα χρησιμοποιούμε για τη προστασία και τη διακόσμηση της πισίνας όταν δεν εφαρμόζουμε πλακίδια.

Στην Ελλάδα έχουν επικρατήσει τα εποξειδικά χρώματα δύο συστατικών,ενώ μπορεί κανείς να βρει και ακρυλικά ενός συστατικού. Τα χρώματα με βάση το  χλωριωμένο καουτσούκ δεν συνηθίζονται.

Για τα εποξειδικά χρώματα πισίνας μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:


Εποξειδικά χρώματα για δάπεδα και πισίνες - Θεσσαλονίκη (1)


 Τα χρώματα πισίνας / βαφές πισίνας - ιδιαίτερα αυτά που πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές - έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις,ιδιαίτερα κάτω από έναν ήλιο σαν της Ελλάδας.

 Ενδεικτικά σταχυολογούμε:

- η επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας που οδηγεί σε φαινόμενα κιμωλίασης όπου μετά από την αποδόμηση της συνδετικής ρητίνης μικροσκοπικά κομματάκια από πιγμέντα φεύγουν από το χρώμα όπως ακριβώς τα τεμαχίδια της κιμωλίας από τον μαυροπίνακα. 

Μόνο που στη πισίνα τα χρωματιστά τεμαχίδια από τα χρώματα πισίνας / βαφές πισίνας πάνε στα χέρια και τα πόδια των λουόμενων....

- η επίδραση των χημικών της πισίνας που πολλές φορές από κακές ρυθμίσεις είναι αρκετά ισχυρά. Το χλώριο πρέπει να παραμένει στην περιοχή των 2-4 ppm και το pH στο 7,2-7,8.

- η συνεχής υδροστατική πίεση

- ενδεχόμενες αρνητικές πιέσεις ή ανιούσα υγρασία

- μηχανικές καταπονήσεις

- αλκαλικότητα υποστρωμάτων κλπ.

Όλα αυτά συνηγορούν στη επιλογή ενός χρώματος / βαφής πισίνας που με τις ποιοτικές, πρώτες ύλες του να μπορεί να βγάλει στην Ελλάδα τουλάχιστον δύο σεζόν γιατί διαφορετικά θα είναι ασύμφορο

Και μπορεί να ακούτε για 4-5 σεζόν και άλλα διαλεχτά παραμύθια αλλά η πραγματικότητα είναι οδυνηρή και θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.

Θα μπορούσατε βέβαια να ενισχύσετε την αντοχή τους με κάποια ειδικά πολυουρεθανικά βερνίκια, απλά πάει μακριά η βαλίτσα από πλευράς κόστους.

Αν ξαναβάφετε την πισίνα σας, προετοιμάστε καλά το υπόστρωμα καθαρίζοντας τα φολιδοειδή υπολείμματα από το παλιά  χρώματα,τα άλατα και τις ακαθαρσίες. 

Πιθανόν να χρειαστείτε υδροβολή ή ένα διάλυμα από το συνηθισμένο για τις περιπτώσεις αυτές φωσφορικό τρινάτριο. Kαμιά φορά ένα τρίψιμο μπορεί να αρκεί. Είναι δουλειά του ειδικού να αποφασίσει.

Πάντως αν υπάρχει εκτεταμένη αποκόλληση χρωμάτων ή ή πισίνα έχει βαφεί πάνω από 4 φορές θα πρέπει να σκεφθείτε την ολική απομάκρυνση των χρωμάτων - πικρό ποτήρι!

Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:


Χρώματα πισίνας - βαφές πισίνας :Σημεία προσοχής σε νέες πισίνες (2)



Για  χρώματα πισίνας / βαφές πισίνας σε πολύ συμφέρουσες τιμές στη Θεσσαλονίκη, τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου