Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Χρώματα πισίνας - βαφές πισίνας :Σημεία προσοχής σε νέες πισίνες (2)







Για χρώματα πισίνας με διάρκεια στο χρόνο σε πολύ καλές τιμές,καλέστε στο 2310 428900 / Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική.

2ο μέρος

Και βέβαια προσέξτε τη συμβατότητα ανάμεσα στα χρώματα. 

Παλιά εποξειδικά καλύπτονται με νέα εποξειδικά όπως και οι πολυεστερικές επιφάνειες. 

Τα χρώματα χλωριωμένου καουτσούκ χρειάζονται το ίδιο χρώμα  ενώ τα ακρυλικά είναι πιο ευέλικτα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα σχεδόν τα υποστρώματα.

Χρώματα πισίνας - βαφές πισίνας όταν βάφουμε για πρώτη φορά

Θα πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει μια πολύ καλή στεγανοποίηση της πισίνας χωρίς το κίνδυνο ανιούσας υγρασίας και αρνητικές πιέσεις.

Το υπόστρωμα από μπετόν ή τσιμεντοκονία θα  πρέπει να είναι τουλάχιστον ενός μηνός για να έχει πέσει η αλκαλικότητά του και αρκούντως στεγνό με μια μέγιστη υγρασία που μπορεί να κυμαίνεται στο 4-6% ανάλογα με το προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί.

 Αν αυτό δεν μπορεί να εξασφαλισθεί πάμε σε ειδικά αστάρια.
Τυχόν ρωγμές σφραγίζονται με εποξειδικό στόκο.

Αποφεύγουμε να βάφουμε :

- σε χαμηλές θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών

- όταν η θερμοκρασία του υποστρώματος δεν είναι μεγαλύτερη από τη θερμοκρασία δρόσου κατά τουλάχιστον 2-3 βαθμούς αλλιώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της συμπύκνωσης και των μικρών,περίεργων φυσαλίδων στα χρώματα πισίνας / βαφές πισίνας.

- πριν από επικείμενη βροχή και 2-3 μέρες μετά από βροχή

- όταν η σχετική υγρασία είναι πάνω από 10%

- όταν υπάρχει πρωινή δρόσος  -  πρέπει να περιμένουμε να εξατμιστεί

- κάτω από την επίδραση του ισχυρού  μεσημεριανού ήλιου και πάνω σε πυρωμένες επιφάνειες. 

Καλύτερη εποχή είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο και καλύτερες ώρες οι πρωινές ή οι απογευματινές μετά ή πριν αντίστοιχα από τις πιθανές συμπυκνώσεις.

 Τις πρωινές ώρες συμφέρει να δουλεύουμε στις ανατολικομεσημβρινές πλευρές ενώ τις απογευματινές στις βορειοδυτικές - κυνήγι λοιπόν του ήλιου!!


 Τα χρώματα πισίνας - βαφές πισίνας πρέπει  να περνιούνται σε τρεις στρώσεις όταν βάφουμε για πρώτη φορά και σε δύο στρώσεις στις περιπτώσεις συντήρησης. Πολύ καλή ανάδευση και αραίωση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Κρατήστε τη πισίνα άδεια για μια εβδομάδα και μετά μπορείτε να τη γεμίσετε με νερό. Καθυστερήστε τα χημικά όσο μπορείτε!

Το πόσο θα κρατήσει το χρώμα σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και είναι δύσκολο να το πει κανείς. Αν κρατήσει 2-3 χρόνια πριν από την επόμενη συντήρηση θα έχετε κάνει μια καλή επιλογή.

Για υπεύθυνη ενημέρωση πάνω σε χρώματα πισίνας / βαφές πισίνας καλέστε μας στο 2310 428900 / Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική για να συζητήσουμε για επιλογές και τιμές.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:


Χρώματα πισίνας - βαφές πισίνας : Τι να προσέξετε! (1)




Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου