Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Υαλόπλεγμα μόνωσης - στεγανοποίησης Vertex R51 για τσιμεντοειδή επαλειφόμενα








Τα επαλειφόμενα τσιμεντοειδή υλικά στεγανοποίησης έχουν καλές αντοχές σε θλίψη αλλά υστερούν σε αντοχές εφελκυσμού κάμψης.

Αν τα παντρέψουμε με ένα αλκαλίμαχο υαλόπλεγμα μόνωσης - στεγανοποίησης έχουμε ένα νέο,σύνθετο υλικό που μπορεί να αναλάβει τις τάσεις που ανα πτύσσονται από τις εξωτερικές συνθήκες και τις συστολοδιαστολές λόγω θερμοκρασιακών διαφορών του υποστρώματος, χωρίς πρακτικά καμιά ρωγμή.

Ένα τέτοιο υαλόπλεγμα μόνωσης - στεγάνωσης είναι το Vertex R51, ένα λεπτό,ισχυρό,εύκαμπτο αντιαλκαλικό πλέγμα οπλισμού με βάρος 60gr/m2 και άνοιγμα καρέ 2x2mm.

Τρόπος τοποθέτησης

Το υαλόπλεγμα μόνωσης - οπλισμού στεγανώσεων ( μπαλκονιού - μι κρής βεράντας - πισίνας - δεξαμενής ) Vertex R51 απλώνεται πάνω στην φρέσκια πρώτη στρώση του τσιμεντοειδούς υλικού και την επόμενη μέρα εφαρμόζεται η δεύτερη στρώση που το επικαλύπτει πλήρως. 

Το υαλόπλεγμα θα πρέπει να μπαίνει περίπου στο μέσο του συνολικού πάχους του τσιμεντοειδούς υλικού.

Για το πως πρέπει να εφαρμόζονται τα επαλειφόμενα, στεγανοποιητικά, τσιμεντοειδή επαλειφόμενα μπορείτε να ρίξτε μια ματιά εδώ:



Στεγανοποίηση με τσιμεντοειδή: Τα θανάσιμα λάθη


Χρήσεις-εφαρμογές

Το υαλόπλεγμα μόνωσης - στεγανοποίησης  Vertex R51 χρησιμοποιείται σε όλα τα υποστρώματα από τσιμεντοκονία ή μπετόν που έχουν διάσπαρτες ρηγματώσεις,ιδιαίτερα δε όταν υπάρχει μόνιμη υδροστατική πίεση όπως συμβαίνει στις πισίνες και στις δεξαμενές νερού:


Σε ταράτσες, αν και η χρήση του ειναι γενικευμένη στην Ελλάδα,η χρήση του δεν προτείνεται από την εταιρεία, όπως άλλωστε δεν προτείνεται και η χρήση εύκαμπτων τσιμεντοειδών. 

Για τις ταράτσες προτείνονται ελαστομερή στεγανοποιητικά υλικά, οπλισμένα με ενισχυτικά  υφάσματα που εκμεταλλεύονται σωστά την ελαστομέρεια των υλικών αυτών.


Τιμές για το υαλόπλεγμα μόνωσης - οπλισμού στεγανώσεων  Vertex R51 μπορείτε να πάρετε στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου