Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Αδιαβροχοποιητικά υλικά επιφανειών για τοίχους,δάπεδα,προσόψεις από πορώδη δομικά υλικά (2)






Για αδιαβροχοποιητικά επιφανειών  για αδιαβροχοποίηση σε τοίχους,δάπεδα,προσόψεις από πορώδη δομικά υλικά τηλεφωνήστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


2ο μέρος

Σήμερα θα δούμε τις βασικές οικογένειες υλικών για αδιαβροχοποίηση σε μάρμαρα,πέτρα,σοβά,ξύλο,κεραμίδια,τούβλα,cotto,αρμούς πλακιδίων κλπ.

Πιο μπροστά όμως να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα:

1. Μερικά υλικά συνεισφέρουν στην αντίσταση κατά της συσσώρευσης ρύπων στις αδιαβροχοποιημένες επιφάνειες αλλά όχι όλα. Μερικά μάλιστα δρουν με αντίθετο τρόπο.

2. Σχετικά με τα λευκά άλατα που παρουσιάζονται στις επιφάνειες  - ένα φαινόμενο που καλείται " εξάνθηση" - η κατάσταση είναι λίγο περίπλοκη.

 Τα αδιαβροχοποιητικά υλικά προστατεύουν από την εξάνθηση που προκαλούν τα νερά της βροχής αλλά σε κατασκευές που συνορεύουν με το έδαφος και υπόκεινται σε ανιούσα υγρασία μπορούν να προκαλέσουν βλάβες του δομικού στοιχείου από συσσωρευμένα άλατα στο πίσω μέρος τους.

3. Τα αδιαβροχοποιητικά υλικά δεν είναι στεγανοποιητικά και δεν μπορούν να εμποδίσουν τη διείσδυση του νερού από τις ατέλειες της κατασκευής.

 Αυτό που κάνουν τα υλικά αυτά είναι να μειώνουν την διείσδυση μέσω των πόρων με τριχοειδή φαινόμενα.


Ας δούμε τώρα τις 3 κυριότερες κατηγορίες - σαφώς υπάρχουν περισσότερες αλλά δεν θα μας απασχολήσουν εδώ.

1. Σιλικονούχα

Τα πιο αδύνατα. Μιλάμε για διαλύματα συγκέντρωσης 5%. Πολύ μικρή λειτουργική ζωή. Δεν σχηματίζουν χημικό δεσμό με το υπόστρωμα. Χρειάζονται ετήσια ανανέωση.

2. Σιλοξάνες

Αντέχουν μέχρι 10 χρόνια και έχουν μεγαλύτερο μόριο από τα σιλάνια που θα δούμε πιο κάτω. 

Διεισδύουν βαθιά,αφήνουν το υπόστρωμα να αναπνέει και απωθούν το νερό πολύ αποτελεσματικά. Αντιδρούν με ουδέτερα υποστρώματα γιατί έχουν ενσωματωμένο χημικό καταλύτη. 
Συνήθεις συγκεντρώσεις στερεών: 5-10%.

3. Σιλάνια

Μικρομοριακά και ιδανικά για διείσδυση,αδιαβροχοποίηση και προστασία στα πιο πυκνά υποστρώματα. Τα χρησιμοποιούμε σε πιο υψηλές συγκεντρώσεις.
 Είναι πιο ακριβά και γι αυτό η χρήση τους περιορίζεται εκεί που πραγματικά είναι αναγκαία, διαφορετικά πάμε σε σιλοξάνες.

Αδιαβροχοποιητικά επιφανειών για τοίχους,δάπεδα,προσόψεις από πορώδη δομικά υλικά όπως π.χ.μάρμαρα,πέτρα,σοβάς,ξύλο,κεραμίδια,τούβλα,cotto,αρμοί πλακιδίων υπάρχουν πολλά και δεν κάνουν όλα για τις ίδιες χρήσεις.
 Χρειάζεται η γνώμη ειδικού.

Καλέστε στο 2310 428900 για να ζητήσετε πληροφορίες,συμβουλές και τιμές.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:



Αδιαβροχοποιητικά υλικά για μάρμαρα,πέτρα,σοβά,ξύλο,κεραμίδια,cotto,αρμούς πλακιδίων (1)


Για αδιαβροχοποιητικά επιφανειών  για αδιαβροχοποίηση σε τοίχους,δάπεδα,προσόψεις από πορώδη δομικά υλικά τηλεφωνήστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου