Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Εποξειδικά χρώματα για δάπεδα και πισίνες - Θεσσαλονίκη (1)










Για εποξειδικά χρώματα για δάπεδα και πισίνες στις καλύτερες τιμές σε  Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική, τηλεφωνήστε στο 2310 428900.

Τα εποξειδικά χρώματα - ή εποξικά χρώματα - είναι ισχυρά χρώματα δύο συστατικών - εποξειδική ρητίνη συν κάποια αμίνη / σκληρυντής - με μεγάλες μηχανικές και χημικές αντοχές που χρησιμοποιούνται συχνά σε δάπεδα από γκαράζ ή αποθήκες για να μη σκονίζουν και για να υπάρχει καθαριότητα.

Μπορούν να είναι με διαλύτες ή χωρίς διαλύτες αν και η πρώτη περίπτωση είναι σαφώς η πιο διαδεδομένη.

Σε σιελ ή τιρκουάζ αποχρώσεις χρησιμοποιούνται και στις πισίνες. Σχετικά διαβάστε εδώ:


Χρώματα πισίνας - βαφές πισίνας :Σημεία προσοχής σε νέες πισίνες (2)


Να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι σε εξωτερικές εργασίες τα εποξειδικά χρώματα θα χάσουν γρήγορα το γκλοσάρισμά τους και ενδεχομένως να έχουν πρόβλημα κιμωλίασης.

Η ανάμιξη των δύο συστατικών θα πρέπει να είναι ακριβής στην αναλογία της και πλήρης. 

Αν μείνουν μέσα στο δοχείο ποσότητες μη καλοανακατεμένες θα δημιουργήσουν στο δάπεδο μαλακές περιοχές.

Είναι σημαντικά αυτά τα σημεία για όλες τις εποξειδικές φόρμουλες. Αν για παράδειγμα θέλουμε πιο γρήγορη αντίδραση δεν αυξάνουμε την αναλογία του σκληρυντή γιατί θα διαφοροποιηθεί το τελικό υλικό.

Όταν ανακατεύονται τα δύο συστατικά παράγεται θερμότητα - εξώθερμη αντίδραση - και παίρνουμε με τη σκλήρυνση το μίγματος ένα δυνατό και ανθεκτικό θερμοσκληρυνόμενο πλαστικό.

Είναι βασικό να ενημερώνεστε για τις ιδιότητες και τους πιθανούς κινδύνους που ενέχει το υλικό για να παίρνετε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Εκείνο που είναι το πιο κρίσιμο με τα εποξειδικά χρώματα είναι η σωστή προετοιμασία του υποστρώματος, ιδιαίτερα στα δάπεδα στα οποία υπάρχουν παντοειδείς καταπονήσεις. 

Οι περισσότερες αποτυχίες αυτών των συστημάτων οφείλονται σε πλημμελή προετοιμασία του υποστρώματος.

Οι επιφάνειες θα πρέπει να είναι υγιείς,συνεκτικές,απαλλαγμένες από βρωμιές και ακαθαρσίες όπως σκόνες και λάδια και αν υπάρχει τσιμεντοεπιδερμίδα θα πρέπει να αφαιρεθεί. 

Θα  πρέπει επίσης να έχει προβλεφθεί κάποιο φράγμα για την ανερχόμενη υγρασία και επίσης η υπάρχουσα υγρασία του υποστρώματος δεν επιτρέπεται να ξεπερνάει το 4-5%.


Τέλος του 1ου μέρους.Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:


Εποξειδικά χρώματα για δάπεδα και πισίνες: Τιμές - συμβουλές (2)

Για εποξειδικά χρώματα για δάπεδα και πισίνες στις καλύτερες τιμές σε  Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική, καλέστε στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου