Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη τοίχου : Στρώση βάσης με υαλοπλέγματα (2)


Για αξιόπιστη εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη  τοίχου σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές τηλεφωνήστε στο 2310 428900.


2ο μέρος

Το υαλόπλεγμα που επιλέγουμε πρέπει είναι βάρους 160 gr/m2 - δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσει κανείς 145 gr/m2 - και μόνο με βάση E-glass. Ποτέ C-glass στη θερμοπρόσοψη!

Πρέπει να έχει υψηλές αρχικές εφελκυστικές αντοχές αλλά και ισχυρή αντιαλκαλική / αλκαλίμαχη προστασία ώστε να μπορεί να τις διατηρήσει σε βάθος χρόνου.

Σαφώς να υπάρχει πιστοποίηση κατά ETAG και επίσης να έχει τη σωστή ακαμψία για να μπορεί να στρώνει και να εγκιβωτίζεται εύκολα μέσα στο λεπτό στρώμα τσιμεντοκονίας.

Πριν πιαστούμε με τη στρώση βάσης ενισχύουμε όλες τις γωνίες πορτών και παράθυρων με διαγώνιες λωρίδες περίπου 20x30cm από το υαλόπλεγμα.

 Πιο μπροστά έχουμε ενισχύσει όλες τις εξέχουσες και εισέχουσες γωνίες με το ανάλογο γωνιόκρανο,μεταβλητό ή σταθερό.

Το υαλόπλεγμα θα πρέπει να τοποθετηθεί στο κέντρο περίπου της στρώσης βάσης και ποτέ σε επαφή με το θερμομονωτικό υλικό.

Η κόλλα θερμοπρόσοψης στρώνεται με οδοντωτή σπάτουλα και αμέσως μετά στρώνεται από πάνω προς τα κάτω το υαλόπλεγμα με τρόπο ώστε να μη δημιουργούνται εξογκώματα και πτυχώσεις.

 Ανάμεσα σε δύο γειτονικά φύλλα προβλέπουμε μια επικάλυψη 10 cm ώστε να είναι πλήρης και ασφαλής η θωράκιση της μόνωσής μας.

Νωπή πάνω σε νωπή προστίθεται ακόμη μία στρώση από το υλικό βάσης έτσι ώστε το υαλόπλεγμα να έρθει περίπου στο μέσο του συνολικού πάχους. 

Η επικάλυψη του υαλοπλέγματος από το υλικό βάσης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 1mm.

Aφού τελειώσουμε με την εφαρμογή, κάνουμε ένα τελικό τρίψιμο έτσι ώστε η στρώση να είναι έτοιμη με τον πιο ιδανικό τρόπο για να δεχτεί το τελικό λεπτό επίχρισμα.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:

Θερμοπρόσοψη - εξωτερική μόνωση τοίχων : Στρώση βάσης με υαλόπλεγμα (1)


Σας συνιστούμε επίσης να διαβάσετε τα δύο παρακάτω σχετικά με τη θερμοπρόσοψη άρθρα:

Θερμοπρόσοψη / εξωτερική μόνωση - Θεσσαλονίκη: Κόστος υλικών (υπολογισμός/m2)Για αξιόπιστη εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη  τοίχου σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές τηλεφωνήστε στο 2310 428900.
Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου