Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Πλαστικά στηρίγματα - ούπα - βύσματα εξωτερικής μόνωσης: Τοποθέτηση (1)









Για πλαστικά στηρίγματα - ούπα - βύσματα εξωτερικής θερμομόνωσης /θερμοπρόσοψης στις καλύτερες τιμές, καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Διαθέτουμε όλα τα είδη που είναι απαραίτητα για κάθε τύπο εξωτερικής μόνωσης και μάλιστα πλήρως πιστοποιημένα και σε μια ευρύτατη και ετοιμοπαράδοτη γκάμα μηκών.


Συμβουλές για τη σωστή επιλογή

1. Πάντα επιλέγετε πιστοποιημένα πλαστικά στηρίγματα - ούπα - βύσματα που να συμμορφώνονται προς το ETAG 014.

Κι αυτό γιατί κυκλοφορούν στην αγορά φθηνά κακέκτυπα από βιοτεχνίες που δουλεύουν εκτός προδιαγραφών, ικανά να καταστρέψουν την όλη επένδυσή σας.

2. Να τονίζετε το είδος του υποστρώματός σας έτσι ώστε να σας δίνουν τον πιο  σωστό τύπο. 

Για παράδειγμα όταν έχουμε ελαφροβαρή δομικά στοιχεία τύπου Ytong δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πλαστική καρφίδα. Θα χρειαστούμε μεταλλική.

 Το τεχνικό φυλλάδιο από τα πλαστικά στηρίγματα - ούπα - βύσματα θα πρέπει να αναφέρει αναλυτικά και εξαντλητικά τους επιτρεπτούς τύπους υποστρωμάτων.

Αν το υπάρχον υπόστρωμα δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί, θα πρέπει να γίνουν δοκιμές εξόλκευσης και να μην αφήσουμε την κατάσταση στην τύχη της.

3. Αν υπάρχει οποιοδήποτε επίχρισμα πάνω στο υπόστρωμα δεν θα συνυπολογισθεί στο επιθυμητό βάθος αγκύρωσης των στηριγμάτων, δηλαδή θα το θεωρήσουμε σαν μη υπάρχον.

 Απλά θα το συνυπολογίσουμε στο επιθυμητό μήκος των στηριγμάτων. 

Θέλουμε το βάθος της αγκύρωσης να αφορά μόνο το φέρον υπόστρωμα.

4. Οι φλάντζες των βυσμάτων μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με το είδος του θερμομονωτικού υλικού κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητήσετε με τον προμηθευτή σας.


Συμβουλές για την τοποθέτηση.  Άνοιγμα των οπών

1. Αρχίζουμε να τρυπάμε μόνο όταν η κόλλα θερμοπρόσοψης έχει σκληρυνθεί αρκετά, κι αυτό ανάλογα και με τις θερμοκρασίες μπορεί να απαιτήσει 1-3 μέρες.

2. Χρησιμοποιούμε μόνο τα κατάλληλο κρουστικό δράπανο στο μπετόν - hammer ή percussion -  και όσον αφορά άλλα υποστρώματα, τον τύπο δράπανου που προτείνει ο προμηθευτής του συστήματος.

Τέλος του 1ου μέρους



Διαβάστε οπωσδήποτε τα δύο αυτά άρθρα που θα σας βοηθήσουν σχετικά με τη θερμοπρόσοψη / εξωτερική μόνωση:


Θερμοπρόσοψη / εξωτερική μόνωση - Θεσσαλονίκη: Κόστος υλικών (υπολογισμός/m2)




Για πλαστικά στηρίγματα - ούπα - βύσματα εξωτερικής θερμομόνωσης /θερμοπρόσοψης στις καλύτερες τιμές, καλέστε στο 2310 428900 Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου