Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Θερμοπρόσοψη - εξωτερική μόνωση τοίχων : Στρώση βάσης με υαλόπλεγμα (1)Αν σας ενδιαφέρει να κάνετε θερμοπρόσοψη - εξωτερική μόνωση στο σπίτι σας σε πολύ καλές τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Είδαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις πως γίνεται σωστά η μηχανική στερέωση και η συγκόλληση των θερμομονωτικών πλακών σε μια εξωτερική μόνωση:  


Πλαστικά στηρίγματα - ούπα - βύσματα θερμοπρόσοψης: τοποθέτηση - πόσα βάζω; - που τα βάζω; (2)Μιλήσαμε επίσης για την ενίσχυση των ακμών με ειδικά πλαστικά γωνιόκρανα με υαλόπλεγμα με ή χωρίς σταλαγμό:


Σήμερα θα μιλήσουμε για τον τρόπο δημιουργίας της στρώσης βάσης ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης.

Για τη στρώση βάσης χρειαζόμαστε δύο πράγματα:

- Ένα τσιμεντοειδές υλικό που αποτελεί το μέσο εγκιβωτισμού και το κύριο συστατικό της στρώσης. 

- Ένα ισχυρό,αλκαλίμαχο υαλόπλεγμα που δίνει στη στρώση βάσης την απαραίτητη αντοχή στη ρηγμάτωση ενισχύοντας τις αντοχές της σε εφελκυσμό κάμψης και βέβαια σε κρούση.

Το τσιμεντοειδές υλικό που χρησιμοποιείται είναι συνήθως η κόλλα θερμοπρόσοψης που χρησιμεύει και για τη συγκόλληση των θερμομονωτικών πλακών.

Μερικοί προτείνουν το υλικό αυτό να είναι ινοπλισμένο. 

Είναι απορίας άξιον το γιατί, τη στιγμή που το τσιμεντοειδές υλικό ενισχύεται με ένα πανίσχυρο υαλόπλεγμα. Είναι σαν να έχεις μια Ferrari και να προσπαθείς να την αναβαθμίσεις με τα εξαρτήματα ενός Yugo!

Και βέβαια το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της συγκόλλησης των πλακών θερμομόνωσης όπου Κύριος οίδε τι δουλειά μπορεί να έχουν οι ίνες σε μια τέτοια εφαρμογή.

Όλη η επιτυχία στο εγχείρημα αυτό αλλά και συνολικά στη θερμοπρόσοψη είναι να επιλέξει κανείς το σωστό υαλόπλεγμα,θέμα που θα μας απασχολήσει στην επόμενη ανάρτηση.Διαβάστε επίσης κι αυτά τα πολύ χρήσιμα άρθρα σχετικά με την εξωτερική μόνωση τοίχων:

Θερμοπρόσοψη / εξωτερική μόνωση - Θεσσαλονίκη: Κόστος υλικών (υπολογισμός/m2)Αν σας ενδιαφέρει να κάνετε θερμοπρόσοψη - εξωτερική μόνωση στο σπίτι σας σε πολύ καλές τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου