Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Αδιαβροχοποίηση και στεγανοποίηση στις κατασκευές: Δύο πράγματα πολύ διαφορετικά! (1)

Αν ψάξει κανείς στο διαδίκτυο λύσεις για τη στεγανοποίηση π.χ. της ταράτσας του θα βρεθεί μπροστά σε πομπώδεις δηλώσεις και υποσχέσεις του τύπου:

" Απόλυτη στεγανοποίηση ταράτσας με σύγχρονη νανοτεχνολογία"

" Μόνωση στέγης με νανοτεχνολογία" κλπ.

Και συνήθως εννοούν το πέρασμα με ένα διάφανο υδαταπωθητικό υλικό...

Ο όρος νανοτεχνολογία έχει κακοποιηθεί όσο λίγοι και έχει τύχει στυγνής εκμετάλλευσης από ανίδεους και ημιμαθείς, στο στόμα των οποίων έχει γίνει κάτι σαν καραμέλα.

Όπως έχει γίνει και με τα ψυχρά χρώματα ή και τα "θερμομονωτικά" χρώματα νανοτεχνολογίας για τα οποία έχω γράψει εδώ:Θερμομονωτικά χρώματα νανοτεχνολογίας και άλλα διαλεχτά παραμύθια (1)Ψυχρά χρώματα - θερμομονωτικά χρώματα (;) για ταράτσες: Η ψυχρή αλήθεια (1)


Και βέβαια και με την ανακλαστική θερμομόνωση για την οποία έχω τοποθετηθεί εδώ:


Γυρνώντας τώρα πίσω στο σημερινό μας θέμα θα πρέπει να τονίσουμε όσο εμφατικά μπορούμε ότι η στεγανοποίηση και η αδιαβροχοποίηση  είναι δύο πράγματα τελείως διαφορετικά.

Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μιλάμε για στεγανοποίηση ταράτσας με ένα διάφανο,εμποτιστικό υλικό,όσο καλό κι αν είναι και όσους τόνους νανοτεχνολογίας κι αν κουβαλάει πάνω του.

Τα υλικά αυτά είναι φτιαγμένα για να δρουν αδιαβροχοποιητικά / υδαταπωθητικά και όχι στεγανοποιητικά, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για οριζόντιες κατασκευές όπως οι ταράτσες στις οποίες μπορούν να δημιουργηθούν έστω και προσωρινά συνθήκες υδροστατικής πίεσης.

Στην επόμενη ανάρτηση θα ξεκαθαρίσουμε τους όρους αυτούς .


Tέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:


Για υλικά αδιαβροχοποίησης και στεγανοποίησης στις κατασκευές σε πολύ μεγάλη γκάμα και με την εγγύηση και τεχνογνωσία της εταιρείας μας,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου