Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Γεωπλέγματα: Ότι πρέπει να γνωρίζετε - ειδικές τιμές (2)Για γεωπλέγματα και λοιπά γεωσυνθετικά όπως γεωυφάσματα,γεωδίκτυα,γεωμεμβράνες,γεωσύνθετα κλπ στις καλύτερες τιμές,καλέστε στο 2310 428900.2ο μέρος

Γιατί να χρησιμοποιήσουμε γεωπλέγματα;

Γιατί η σωστή τους χρήση μπορεί να επιταχύνει την εξέλιξη των εργασιών και να μειώσει τους όγκους των χωμάτων που πρέπει να μετακινηθούν.
 Γιατί μπορούν να αυξήσουν το χρησιμοποιήσιμο έδαφος στα εργοτάξια επιτρέποντας τις κατασκευές σε απότομα πρανή.
Γιατί επιτρέπουν την κατασκευή δρόμων πάνω σε πολύ προβληματικές υποβάσεις και βέβαια προσφέρουν οικονομία στη χρήση θραυστού υλικού.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος κατασκευής γεωπλεγμάτων;;

Είναι αυτός που ξεκινάει από φύλλα ενός πολυμερούς όπως το πολυπροπυλένιο π.χ. και χρησιμοποιεί τη μέθοδο της εξώθησης για τη δημιουργία μιας διάτρητης επιφάνειας. 

Άλλη περίπτωση είναι η παραγωγή τους όπως ένα υαλόπλεγμα,δηλαδή με διασταύρωση και πλέξιμο κάθετα κάποιων δεσμών από ίνες.

Και τέλος είναι και αυτά που γίνονται με συγκολλήσεις υπερήχων.

Τα γεωπλέγματα συνήθως προδιαγράφονται με το υλικό κατασκευής τους και με τις εφελκυστικές τους αντοχές ως προς τις δύο κατευθύνσεις. 
Ρόλο επίσης παίζει και  το μέγεθος των συσσωματωμάτων του εδάφους  και γι αυτό πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν επιλογή δύο διαφορετικών ανοιγμάτων για την ίδια εφελκυστική αντοχή.

Το ύψος της νεύρωσης,το πάχος με άλλα λόγια του γεωπλέγματος μπορεί να κάνει τη διαφορά. 
Όταν είναι μεγαλύτερο δίνει περισσότερη επιφάνεια αλληλεπίδρασης / σύμπλεξης με το έδαφος και άρα πιο αποτελεσματική μεταφορά των τάσεων από το έδαφος στο γεώπλεγμα. Επίσης σημαντική για τη μετάδοση των τάσεων είναι η σωστή σύνδεση και η επάρκεια των κόμβων.

Το βάρος στα γεωπλέγματα παίζει το ρόλο του αλλά τυχαίνει πολλά κακής ποιότητας υλικά να έχουν μεγαλύτερα βάρη. 
Άρα δεν δηλώνει αυτόματα την αντοχή και την ποιότητα!

Είναι βασικό να μη χρησιμοποιούμε γεωπλέγματα από ανακυκλωμένα υλικά!


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:

Γεωπλέγματα και γεωσυνθετικά υλικά στις καλύτερες τιμές (1)


Ρίξτε επίσης μια ματιά εδώ:

Γεωπλέγματα - γεωσυνθετικά υλικά


Για γεωπλέγματα και λοιπά γεωσυνθετικά όπως γεωυφάσματα,γεωδίκτυα,γεωμεμβράνες,γεωσύνθετα κλπ στις καλύτερες τιμές,καλέστε στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου