Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Υφαντά γεωυφάσματα: Τι είδους γεωύφασμα; - εφαρμογές - τιμέςΓια γεωυφάσματα κάθε τύπου στις καλύτερες τιμές μπορείτε να καλείτε στο 2310 428900.

Τα υφαντά γεωυφάσματα όπως προδίδει και το όνομα τους προέρχονται από μια μορφή ύφανσης όπου το στημόνι και το υφάδι αλληλοπλέκονται κάθετα το ένα με το άλλο. 

Αυτή η κανονικότητα σε αντίθεση με τα μη υφαντά γεωυφάσματα όπου η κατανομή των ινών είναι τυχαία - δίνει στα υφαντά γεωυφάσματα πολύ μεγαλύτερες μηχανικές αντοχές από τα ισοβαρή μη υφαντά.

Χρησιμοποιούνται ευρέως για σταθεροποίηση και οπλισμό επιχωμάτων αλλά μπορούν να επιτελέσουν όλες τις βασικές λειτουργίες των γεωυφασμάτων εκτός ίσως της προστασίας όπου θα ήταν οικονομικά ασύμφορα.

Υπάρχουν υφαντά γεωυφάσματα κανονικών αντοχών και άλλα υψηλών αντοχών όπου η εφελκυστική αντοχή κατά την κύρια διεύθυνση μπορεί να φθάσει πάνω από τα 400 kN/m, μέγεθος ασύλληπτο αν σκεφθεί κανείς ότι ένα πολύ καλό μη υφαντό γεωύφασμα πολυπροπυλενίου δεν ξεπερνάει τα  55-60 kN/m για το ίδιο βάρος - περ. 800 gr/m2.

Η CBR αντοχή σε διάτρηση μπορεί να φθάσει και να ξεπεράσει τα 21 kN.

Όπως είναι λογικό τα πολύ ισχυρά υφαντά γεωυφάσματα - που κατασκευάζονται από πολυεστερικές ταινίες υψηλής αντοχής σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που κατασκευάζονται από ταινίες πολυπροπυλενίου - αξίζει τον κόπο να χρησιμοποιηθούν για σταθεροποίηση και ενίσχυση γιατί οι άλλες λειτουργίες επιτελούνται  και με φθηνότερα γεωυφάσματα.

Τυπικές εφαρμογές

- σταθεροποίηση - ενίσχυση  εδαφών

- σταθεροποίηση  υποβάσεων δρόμων και σιδηροδρόμων. Μπαίνουν ανάμεσα στο φυσικό έδαφος και στο θραυστό υλικό σαν στρώση διήθησης,διαχωρισμού και ενίσχυσης

- διαχωρισμός στρώσεων

- υπόστρωμα λιθορριπών σε παράκτια έργα

- υπόστρωμα ελέγχου διάβρωσης εδαφών

Όσον αφορά τα υδραυλικά χαρακτηριστικά, υπάρχει υφαντό γεωύφασμα μεγάλης ροής για έργα όπου τίθεται σχετική απαίτηση.

Για να βρείτε το γεωύφασμα που χρειάζεστε σε πολύ καλές τιμές καλέστε μας στο 2310 428900. 

Θα βρείτε επίσης εδώ μια μεγάλη γκάμα από από γεωσυνθετικά υλικά,απλά ή γεωσύνθετα.

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για τα μη υφαντά μας γεωυφάσματα:Γεωυφάσματα στις καλύτερες τιμές: απαραίτητες γνώσεις - λειτουργίες - είδη

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός -ΜΒΑ - DipM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου