Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Θερμομονωτικά υλικά - γραφιτούχα πολυστερίνη : Θεσσαλονίκη - τιμές (1)


Για υλικά θερμομόνωσης / θερμομονωτικά υλικά στις καλύτερες τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Τα θερμομονωτικά υλικά / υλικά θερμομόνωσης χρησιμοποιούνται για την προστασία των κατασκευών από τις ακραίες θερμοκρασίες.

 Στόχος τους είναι η σημαντική μείωση των δαπανών για θέρμανση και κλιματισμό,κάτι το οποίο πετυχαίνεται σχετικά εύκολα με τη σωστή επιλογή και του είδους αλλά και του πάχους του υλικού και βέβαια με τη σωστή του τοποθέτηση.

Τα συνηθέστερα υλικά που χρησιμοποιούμε στη Ελλάδα μαζί με μια σύντομη αξιολόγηση τους αναφέρονται παρακάτω:


Διογκωμένη πολυστερίνη (συνήθως λευκή)


Διογκωμένη πολυστερίνη: Καλύτερες τιμές – Θεσσαλονίκη


Ίσως το κλασσικότερο υλικό θερμομόνωσης που όταν προέρχεται από πιστοποιημένους παραγωγούς δίνει μια πολύ αξιοπρεπή λύση σε συνήθη προβλήματα θερμομόνωσης.

Τη χρησιμοποιούμε αρκετά στις διπλές τοιχοποιίες και στη θερμοπρόσοψη. 
Eιδικά στη θερμοπρόσοψη η υψηλότερη διαπνοή της σε σχέση με την εξηλασμένη πολυστερίνη καθώς και η υψηλότερη διαστατική της σταθερότητα της δίνει ένα προβάδισμα.

Παράγεται σε πολλές πυκνότητες και θλιπτικές αντοχές. Το κύριο πρόβλημα με το υλικό αυτό είναι να βρεις το σωστό παραγωγό.

Γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη ( χαρακτηριστικό το ανθρακί της χρώμα)

Ανακαλύφθηκε από τον κολοσσό BASF γύρω στο 1997 και ήταν μια μικρή επανάσταση για τα θερμομονωτικά υλικά. Η προσθήκη σωματιδίων γραφίτη στη φόρμουλα του προϊόντος και η συνεπαγόμενη αύξηση της θερμοανακλαστικότητας του, μπόρεσε να ρίξει το συντελεστή θερμοαγωγιμότηας της διογκωμένης πολυστερίνης κατά 15-20%.

Πλέον η γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη είναι ένα απόλυτο trend στο χώρο της θερμομόνωσης και κατατρώει τα μερίδια αγοράς της απλής διογκωμένης αλλά  και της εξηλασμένης πολυστερίνης.

Στην Ελλάδα τη χρησιμοποιούμε πολύ στην εξωτερική μόνωση / θερμοπρόσοψη αλλά και σε άλλες εφαρμογές.Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:
Για υλικά θερμομόνωσης / θερμομονωτικά υλικά στις καλύτερες τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου