Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Αυτοεπιπεδούμενα τσιμεντοειδή κονιάματα για εξομάλυνση δαπέδων από μπετόν (1)

Χρησιμοποιούμε τα αυτοεπιπεδούμενα τσιμεντοειδή κονιάματα για την  εξομάλυνση δαπέδων από μπετόν έτσι ώστε να ακολουθήσει μετά:

- στρώσιμο μοκέτας

- επίστρωση πλαστικών πλακιδίων

- ξύλινα δάπεδα διαφόρων ειδών

- κεραμικά πλακάκια 

- εποξειδική βαφή (μόνο για ισχυρά τσιμεντοκονιάματα).

Υπάρχουν αυτοεπιπεδούμενα τσιμεντοκονιάματα που προορίζονται για μικρά πάχη έως 10mm - και σ' αυτά εστιάζουμε εδώ - όπως και άλλα κατάλληλα για μεγαλύτερα πάχη / γεμίσματα που δεν θα μας απασχολήσουν στο παρόν.

Εκείνο που οφείλεται να κατανοηθεί είναι ότι πρέπει πάντα να συγκρίνουμε ομοειδή πράγματα και βέβαια αυτό είναι μια γενική και αέναη αλήθεια, ανεξάρτητη από το παρόν. 

Για παράδειγμα εν προκειμένω, άλλο είναι ένα αυτοεπιπεδούμενο προϊόν που πρέπει οπωσδήποτε να καλυφθεί με μοκέτα ή πλακάκια και άλλο ένα προϊόν που μπορεί να μείνει ακάλυπτο και να δεχθεί απλά ένα εποξειδικό χρώμα προστασίας.

 Σε ένα βιομηχανικό χώρο το δεύτερο προϊόν θα μπορούσε να δώσει μια απλή και οικονομική λύση που να αντέχει στις συνήθεις φθορές.

Παρομοίως η γρηγορότερη πήξη μπορεί να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στην ταχύτητα ολοκλήρωσης των εργασιών και γι αυτό ένα ταχύπηκτο κονίαμα στοιχίζει ακριβότερα.Πλεονεκτήματα του αυτοεπιπεδούμενου ρητινούχου,ταχύπηκτου Sintocrete FL 10

- έτοιμο για χρήση υλικό που απαιτεί μόνο προσθήκη καθαρού νερού

- ευκολία εφαρμογής

- εύκολη αυτοεπιπέδωση λόγω της ρέουσας κοκκομετρίας του

- μεγάλες αντοχές θλίψης,κάμψης και επιφανειακής τριβής. Μπορεί να μείνει σαν τελική επίστρωση ακόμη και σε βιομηχανικό χώρο ωστόσο συνιστάται η βαφή του με ένα εποξειδικό χρώμα δαπέδου τύπου Sinmast RM 32 (ή  Sinmast RM 22 όταν μιλάμε για χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως είναι οι βιομηχανίες επεξεργασίας τροφίμων και ποτών).

- τέλεια πρόσφυση με το υπόστρωμα

- πρακτικά μηδενική συρρίκνωση

- ικανή εργασιμότητα


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:

 Αυτοεπιπεδούμενα τσιμεντοκονιάματα για επιπέδωση δαπέδων από μπετόν (2)

Για αυτοεπιπεδούμενα κονιάματα / τσιμεντοκονιάματα εξομάλυνσης δαπέδων σε πολύ καλές τιμές και μεγάλη ποικιλία, καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης 
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου