Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Αυτοεπιπεδούμενα,χυτά,εποξειδικά δάπεδα (2)








Για αυτοεπιπεδούμενα,χυτά,εποξειδικά δάπεδα και γενικά για εποξειδικά προϊόντα / συστήματα προστασίας κατασκευών, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



2ο μέρος

Τοποθέτηση - εφαρμογή

Υποστρώματα μπετόν

Θα πρέπει να είναι επαρκώς επίπεδα,με ηλικία ενός μηνός και άνω και αντοχή σε εφελκυσμό τουλάχιστον 1.5 Mpa. Οι παλιές επιφάνειες θα πρέπει  να είναι εξασφαλισμένες από ανιούσα υγρασία,στεγνές,συνεκτικές και χωρίς ρύπους και ξένα σώματα.

Γενικά θα απαιτηθεί φρεζάρισμα ή σφαιριδιοβολή για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής πρόσφυσης.

Αν απαιτηθούν μικροεπισκευές και γεμίσματα, αυτά μπορούν να γίνουν με την εποξειδική πάστα Sinmast P 103 ή με επί τόπου παραγόμενα εποξειδικά κονιάματα φτιαγμένα με την βασική εποξειδική ρητίνη Sinmast S2 και στεγνή, χαλαζιακή άμμο. Σε μεγάλα πάχη χρησιμοποιούμε τσιμεντοειδή επισκευαστικά κονιάματα ικανής αντοχής.

Πριν την εφαρμογή του αυτοεπιπεδούμενου,χυτού,εποξειδικού δαπέδου Sinroc / 22 flooring προηγείται μια αγκυρωτική στρώση από την λεπτόρευστη εποξειδική ρητίνη Sinmast S2 και την επόμενη μέρα ακολουθεί η επίστρωσή του.

Η επίστρωση γίνεται με οδοντωτή σπάτουλα και οδηγό σπάτουλας για την ακριβή ρύθμιση του πάχους εφαρμογής. Πάντα ακιδωτό ρολό για την υποβοήθηση της επίστρωσης και την αποβολή τυχόν εγκλεισμένου αέρα.

Για μεγαλύτερα πάχη μπορεί να εφαρμοστεί μια  στρώση Sinmast S2 ανακατεμένη με χαλαζιακή πούδρα.

Για επίτευξη αντιολισθηρότητας μπορεί να γίνει επίπαση της κατάλληλης χαλαζιακής άμμου ανάμεσα σε δύο στρώσεις εποξειδικών βαφών Sinmast RM 32 ή Sinmast RM 32,ανάλογα με τη χρήση του χώρου.

Μερικά σημεία προσοχής

- καλό ανακάτεμα των συστατικών

- θερμοκρασίες εφαρμογής 8-30 βαθμοί και σχετική υγρασία κάτω από 75%

- υγρασία υποστρώματος όχι πάνω από 4%

- τα ακόμη νωπά  αυτοεπιπεδούμενα,χυτά,εποξειδικά δάπεδα θα πρέπει να προστατεύονται από νερό και ατμοσφαιρική υγρασία για μια τουλάχιστον μέρα μετά την εφαρμογή τους.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:


Αυτοεπιπεδούμενα,χυτά,εποξειδικά δάπεδα / επιστρώσεις υψηλών 
αντοχών (1)



Για αυτοεπιπεδούμενα,χυτά,εποξειδικά δάπεδα και γενικά για εποξειδικά προϊόντα / συστήματα προστασίας κατασκευών, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου