Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Yλικά για ηχομόνωση: Γυψοσανίδες Knauf - πετροβάμβακας :Θεσσαλονίκη (1)








Για δομικά υλικά ηχομόνωσης όπως γυψοσανίδες Knauf,πετροβάμβακας,ακουστικά ασφαλτόπανα στις καλύτερες τιμές  στη  Θεσσαλονίκη,καλέστε στο 2310 428900.

Οι κατασκευές θα έπρεπε να σχεδιάζονται έτσι ώστε να υπάρχει μια ελάχιστη αποδεκτή άνεση για τους ενοίκους τους. Να παίρνονται δε τα κατάλληλα μέτρα ηχομόνωσης και ηχοπροστασίας έτσι ώστε τα άτομα να προστατεύονται από κάθε μορφής οχληρούς θορύβους κατά τη διάρκεια της μόνιμης ή προσωρινής διαμονής τους στους χώρους.

Στην Ελλάδα δεν έχει ποτέ γίνει κάτι προς την κατεύθυνση αυτή παρά το ότι περιελήφθη το 1989 στον κτιριοδομικό κανονισμό το άρθρο 12 για ηχομόνωση - ηχοπροστασία. 

Κάτι χωρίς αντίκτυπο μιας και η πιστοποίηση ηχομόνωσης δεν περιλαμβάνεται στη διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας.

Η ανύπαρκτη ηχομόνωση αναγκάζει τον κόσμο να προβαίνει σε ηχομονωτικές παρεμβάσεις όπως επενδύσεις και χωρίσματα. 

Βασικά δομικά υλικά της γκάμας μας που χρησιμοποιούνται για τέτοιες επεμβάσεις ( τεχνικές πληροφορίες και τιμές στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη) :

- Γυψοσανίδες Knauf - Rigips - Norgips και τσιμεντοσανίδες Aquafire

- Πετροβάμβακας Fibran- ορυκτοβάμβακας Knauf και Isover και λοιπά ινώδη ηχοαπορροφητικά υλικά για την πλήρωση των κενών χώρων των χωρισμάτων

- Ασφαλτόπανα,βισκοελαστικά,αυτοκόλλητα - διαφορετικά από τα ασφαλτόπανα ταρατσών - για την ενίσχυση της ηχομόνωσης των χωρισμάτων.

Στις επεμβάσεις για την ενίσχυση της ηχομονωτικής ικανότητας τοίχων μιλάμε για τον αερόφερτο ήχο. 

Αερόφερτος λοιπόν είναι ο ήχος που παράγεται από τηλεόραση,ραδιόφωνο,ομιλίες ανθρώπων,όργανα μουσικής κλπ σε γειτονικούς προς τον υπόψη χώρο. Αν ο ήχος αυτός είναι αρκετά δυνατός,οι υπάρχοντες τοίχοι / χωρίσματα δεν είναι συνήθως επαρκείς για να μειώσουν την έντασή του στο χώρο της λήψης και απαιτούνται πρόσθετα μέτρα.

Τα πρόσθετα αυτά μέτρα είναι στην ουσία ένα ντουμπλάρισμα του τοίχου με ένα δεύτερο χώρισμα κατασκευασμένο από μονές ή διπλές γυψοσανίδες  Knauf - Rigips - Norgips,και πετροβάμβακα + ακουστικά ασφαλτόπανα σαν επικουρική ηχομόνωση στον κενό χώρο.


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:

Δομικά υλικά ηχομόνωσης: Γυψοσανίδες - πετροβάμβακας - ασφαλτόπανα - καλές τιμές - Θεσσαλονίκη (2)


Διαβάστε επίσης:


Ασφαλτόπανα στις καλύτερες τιμές - Θεσσαλονίκη





Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός - ΜΒΑ - DipM








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου