Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Δομικά υλικά ηχομόνωσης: Γυψοσανίδες - πετροβάμβακας - ασφαλτόπανα - καλές τιμές - Θεσσαλονίκη (2)





Για δομικά υλικά ηχομόνωσης όπως γυψοσανίδες,πετροβάμβακας,ακουστικά ασφαλτόπανα στις συμφερότερες τιμές  στη  Θεσσαλονίκη,τηλεφωνήστε στο 2310 428900.


2ο μέρος

Όταν προσθέτουμε σε ένα υπάρχον χώρισμα από κλασσική οπτοπλινθοδομή γυψοσανίδες, κάνουμε στην ουσία ένα συνδυασμό από άκαμπτα και εύκαμπτα δομικά στοιχεία.

 Αυτός λοιπόν ο συνδυασμός έχει αποδειχθεί στην πράξη πολύ αποτελεσματικός από πλευράς ηχομόνωσης σε ένα μεγάλο φάσμα ακουστικών συχνοτήτων.
 Ο κενός χώρος γεμίζει με πετροβάμβακα στο μεγαλύτερο δυνατό πάχος και σε μια πυκνότητα γύρω στα 50kg/m3.

Aλλά η ηχομόνωση των χωρισμάτων θα πρέπει να είναι πολύ προσεγμένη ώστε να μην υπάρχουν κενά μιας και και το πιο μικρό κενό μπορεί να υποβαθμίσει δραματικά την ηχομονωτική ικανότητα ενός χωρίσματος.

Αυτό σημαίνει ότι οι στρωτήρες και ορθοστάτες - τα μεταλλικά δηλαδή προφίλ του σκελετού όπου στηρίζονται οι γυψοσανίδες - θα πρέπει να απομονώνονται περιμετρικά με μια αφρώδη,ελαστική ηχομονωτική ταινία.

 Επιπλέον όλες οι συναρμογές της γυψοσανίδας με ταβάνι,δάπεδα και τοίχους θα πρέπει να σφραγίζονται με μια μόνιμα εύκαμπτη,ελαστομερή άρα μαστίχη αρμών.

Τα κελύφη στις δικέλυφες αυτές κατασκευές θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο στέρεα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Δομικά υλικά που απαιτούνται για αποτελεσματικά δικέλυφα χωρίσματα ( για ερωτήσεις και τιμές καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη και ζητήστε το τμήμα ξηράς δόμησης):

- γυψοσανίδες ή τσιμεντοσανίδες

- βισκοελαστικά,ακουστικά ασφαλτόπανα που συνήθως επικολλούνται πίσω από τις γυψοσανίδες

- πετροβάμβακας και ορυκτοβάμβακας

- όλα τα παρελκόμενα όπως μεταλλικά προφίλ,βίδες,αρμολογήματα,υαλοταινίες και αφρώδεις ταινίες κλπ.

Τα δικέλυφα χωρίσματα αν γίνουν σωστά παρέχουν καλύτερη ηχομόνωση από τα μονά και μάλιστα ζυγίζουν αρκετά λιγότερο από αυτά.

Μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ο ενδιάμεσος χώρος με αέρα.

Για μεγαλύτερη ηχομόνωση χρειάζεται μεγαλύτερη επιφανειακή μάζα των κελυφών,μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους καθώς και πλήρωση της απόστασης αυτής με κατάλληλο ηχοαπορροφητικό υλικό.

Για δομικά υλικά ηχομόνωσης όπως γυψοσανίδες,πετροβάμβακας,ακουστικά ασφαλτόπανα στις συμφερότερες τιμές  στη  Θεσσαλονίκη,τηλεφωνήστε στο 2310 428900.


Για ηχομόνωση τοίχου,δωματίου κλπ θα βρείτε εδώ τα καλύτερα υλικά και συνεργεία.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός - ΜΒΑ - DipM


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου