Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Στεγανοποίηση σε μπάνια - τουαλέτες - WC - πλυσταριά






Τα μπάνια και οι λοιποί υγροί χώροι στα σπίτια όπου από ατύχημα η αμέλεια μπορεί να συσσωρευτούν νερά στο δάπεδο,χρειάζονται στεγανοποίηση.

Η άποψη ότι τα πλακάκια στο μπάνιο αποτελούν και στεγανοποίηση είναι τελείως λανθασμένη. Το ίδιο θέμα ανακύπτει και σε μπαλκόνια ή βεράντες και τα προβλήματα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολλά.

Στεγανοποίηση υπάρχει μόνο όταν μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια συνεχή υγρομονωτική μεμβράνη σε όλην την επιφάνεια και αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση των πλακιδίων που παίρνουν πολύ συχνά νερό από τους αρμούς.
 Και παίρνουν νερό γιατί τα αρμολογήματα είναι γενικά άκαμπτα και με τον α ή β τρόπο θα ρηγματωθούν ή θα αποκολληθούν από τα πλακάκια.

Το σωστό είναι να γίνει μια στεγανοποίηση σε όλο το δάπεδο και από κει και πέρα όσο πιο ψηλά είναι εφικτό στους τοίχους αλλά όχι κάτω από το ένα μέτρο.

Εκείνο που θεωρείται σημαντικό είναι η εξασφάλιση της στεγανοποίησης στις γωνίες όπου δεν μπορούν τα λειτουργήσουν οι στεγανοποιητικές στρώσεις.

Στεγανοποίηση σε μπάνια: Οδηγίες εφαρμογής

Κατάλληλο υλικό για την περίπτωση αυτή είναι ένα εύκαμπτο,δύο συστατικών,επαλειφόμενο,στεγανοποιητικό τσιμεντοειδές:


Τσιμεντοειδή, εύκαμπτα,επαλειπτικά στεγανοποιητικά (2)


Το Kristoflex εφαρμόζεται με βούρτσα σε δύο κατά προτίμηση στρώσεις ενισχυμένο με ένα λεπτό υαλόπλεγμα μικρού ανοίγματος καρέ διαστάσεων 2x2mm.


Υαλόπλεγμα μόνωσης - στεγανοποίησης για τσιμεντοειδή επαλειφόμενα


Στις γωνίες περιμετρικά εφαρμόζουμε αυτοκόλλητες βουτυλικές ταινίες PWC74 επενδεδυμένες από την ελεύθερη τους πλευρά με ύφασμα που να μπορεί να δεχθεί απ' ευθείας επάνω του μια εύκαμπτη κόλλα πλακιδίων.

Καλό είναι τα αρμολογήματα των πλακιδίων να ενισχυθούν με μια ακρυλική ελαστικοποιητική ρητίνη ώστε να μη ρηγματώνουν και να μην αποκολλώνται,να γίνουν δηλαδή κατά το δυνατόν στεγανά.

Για στεγανοποίηση σε μπάνια και λοιπούς υγρούς χώρους όπως τουαλέτες - WC - πλυσταριά,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Mε την ευκαιρία ρίξτε μια ματιά κι εδώ:



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου