Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Θερμομόνωση ταράτσας / δώματος - Θεσσαλονίκη: Tι τρόποι υπάρχουν; (1)





Για αξιόπιστη θερμομόνωση / ενεργειακή αναβάθμιση ταράτσας - δώματος στη Θεσσαλονίκη σε εξαιρετικές τιμές,καλέστε στο 2310 428900.

Η θερμομόνωση της ταράτσας μαζί με την εξωτερική θερμομόνωση του σπιτιού βάζουν ένα οριστικό τέρμα στην επαναλαμβανόμενη οικονομική σας αφαίμαξη για δαπάνες καυσίμων θέρμανσης και κλιματισμού.

Οι απώλειες από την ταράτσα εκτιμώνται περίπου στο 25-28% του συνόλου των θερμικών απωλειών από όλο το κέλυφος.

Αν και η θερμομόνωση της ταράτσας / δώματος είναι υποχρεωτική δια νόμου από το 1979,εν τούτοις οι περισσότεροι εργολάβοι έκαναν ότι φθηνότερο περνούσε από το χέρι τους με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να χρειάζονται πρόσθετη θερμομόνωση στην ταράτσα τους.

Αυτή μπορεί να γίνει με αρκετούς τρόπους. Ο βασιλιάς των θερμομονωτικών υλικών για ταράτσες όμως είναι αναμφισβήτητα η εξηλασμένη πολυστερίνη που έχει άριστη συμπεριφορά έναντι της υγρασίας και πολύ υψηλή θλιπτική ικανότητα που της επιτρέπει να δέχεται πάνω της μεγάλα φορτία!

Το πάχος του θερμομονωτικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από το είδος του υλικού και την κλιματική ζώνη που βρίσκεται το κτίριο αλλά είναι πολύ συνετή κίνηση να τοποθετηθεί μεγαλύτερο πάχος κατά τουλάχιστον 20% από το πάχος του υπολογισμού.

 Εκ των υστέρων λοιπόν η ενεργειακή αναβάθμιση / θερμομόνωση της ταράτσας μπορεί να γίνει με ανεστραμμένη μόνωση. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου τα είχαμε δει εδώ:


Ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας: Τιμές - Θεσσαλονίκη


Η ανεστραμμένη μόνωση είναι η περισσότερη επιλεγόμενη θερμομόνωση ταράτσας όταν υπάρχουν ήδη έτοιμα η στεγανοποίηση και οι κλίσεις.

Στην Ελλάδα είναι συνηθισμένα τα θερμομονωτικά πλακάκια που είναι βέβαια μια μορφή ανεστραμμένης μόνωσης:


Τα θερμομονωτικά πλακάκια έχουν μικρό βάρος - μπορεί να φθάσει στα 21-22kg/m2 - και έτσι δεν επιβαρύνουν παρά ελάχιστα από στατική άποψη τις παλιές κατοικίες.

Στη Θεσσαλονίκη έχουμε τις καλύτερες τιμές τόσο στη εξηλασμένη πολυστερίνη όσο και στα θερμομονωτικά πλακάκια. 

Καλέστε στο 2310 428900 για οτιδήποτε έχει σχέση με τη θερμομόνωση της ταράτσας σας.


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου