Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Υαλοπλέγματα αντί για μεταλλικό πλέγμα σε θερμομπετόν ενδοδαπέδιας θέρμανσης.








Τα υαλοπλέγματα SRG 120 της  Vertex αντικαθιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δομικά / μεταλλικά πλέγματα στο θερμομπετόν της ενδοδαπέδιας θέρμανσης.


Το θερμομπετόν είναι η τσιμεντοκονία που πέφτει πάνω από τη θερμομόνωση του δαπέδου και τους σωλήνες της ενδοδαπέδιας θέρμανσης και αποτελεί το υπόστρωμα για την τελική επίστρωση που μπορεί να είναι μάρμαρα,πλακάκια,laminate κλπ.

Για τα υαλοπλέγματα SRG 120 της  Vertex είχαμε γράψει εδώ:


Υαλόπλεγμα για τσιμεντοκονία: Κόστος - τιμή



Ένα πολύ διαφωτιστικό βίντεο για τη χρήση του υαλοπλέγματος SRG 120 μπορείτε να δείτε αν ψάξετε στο google με τη λέξη κλειδί "θερμομπετόν".

Το υαλόπλεγμα SRG 120 της  Vertex συνιστάται να μπαίνει στο 1/3 του πάχους του θερμομπετόν από πάνω.

Το θερμομπετόν θα πρέπει να έχει ένα πάχος τουλάχιστον 65mm και ένα ελάχιστο πάχος  25mm πάνω από τους σωλήνες του νερού.

Πλήρης περιμετρική απομόνωση στους τοίχους και πρόβλεψη αρμών ανά τακτά διαστήματα.

Το θερμομπετόν υφίσταται συρρίκνωση κατά την διάρκεια της πήξης και της σκλήρυνσης και συστολοδιαστολές λόγω των διαρκών εναλλαγών της θερμοκρασίας. Το πλέγμα λοιπόν κι αρμοί είναι απαραίτητα.

Απαραίτητος  είναι και ένας καλός υπερρευστοποιητής στο χαρμάνι για να βοηθήσει στην τέλεια κατά το δυνατόν συμπύκνωση και στη μείωση του πορώδους. Το ζητούμενο είναι να αυξηθεί η θερμική αγωγιμότητα του θερμομπετόν.

Ίνες πολυπροπυλενίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλά δεν είναι απαραίτητες επειδή θα ακολουθήσει κάποια επίστρωση.

Η χρήση επιταχυντών πήξης και σκλήρυνσης γίνεται mainstream όπως σιγά σιγά αρχίζουν να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο αυτοεπιπεδούμενες συνθέσεις είτε με τσιμέντο είτε με ανυδρίτες.

Για υαλοπλέγματα που αντικαθιστούν τα μεταλλικά πλέγματα στο  θερμομπετόν της ενδοδαπέδιας θέρμανσης,καλέστε στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός - ΜΒΑ - DipM


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου