Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Ακρυλικά χρώματα,ελαστομερή για στεγανοποίηση τοίχων - Θεσσαλονίκη (1)







Για ελαστομερή ακρυλικά χρώματα σε πολύ καλές τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Είναι χρώματα σχεδιασμένα για να μπορούν να γεφυρώνουν τις ρωγμές των τοίχων / προσόψεων και να αντέχουν το άνοιγμα και το κλείσιμό τους σε ένα ευρύ  φάσμα θερμοκρασιών και ιδιαίτερα στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Είναι με άλλα λόγια  ακρυλικά χρώματα που δεν απευθύνονται μόνο στην αισθητική των τοίχων αλλά και στη λειτουργικότητά τους και με την έννοια αυτή είναι διαφορετικά από τα κοινά ακρυλικά χρώματα που έχουν αναπτυχθεί εδώ:


Ακρυλικά χρώματα τοίχου εξωτερικών χώρων: Καλύτερες τιμές - είδη - Θεσσαλονίκη


Τέτοια χρώματα είναι κατάλληλα για περιβάλλοντα όπου υπάρχουν δυσμενείς καιρικές συνθήκες - έντονες βροχές,χιόνια,μεγάλες και συχνές εναλλαγές θερμοκρασίας -  καθώς και παραθαλάσσια περιβάλλοντα μέχρι 500m από την ακτογραμμή για την προστασία που παρέχουν από τη διαβρωτική επίδραση της αλατονέφωσης.


Ας δούμε τα κύρια σημεία διαφοροποίησής τους από τα κοινά ακρυλικά χρώματα:

1. Η ικανότητα γεφύρωσης ρωγμών 

Είναι συνέπεια της μεγαλύτερης ελαστομέρειάς τους αλλά και της μεγαλύτερης κατανάλωσης τους σε σχέση με τα απλά χρώματα. 

Έχουν στη σύνθεσή τους μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ελαστομερείς ουσίες και χρειάζονται τουλάχιστον 0.5lit χρώματος - συνολικά σε δύο στρώσεις ανά m2.

To πόσο μεγάλες ρωγμές μπορούν να καλύψουν είναι άμεση συνάρτηση της ποιότητάς και της κατανάλωσής τους και όσο πιο μεγάλο το πάχος της επίστρωσης,τόσο πιο μεγάλη και η γεφυρωτική τους ικανότητα.

Το σίγουρο είναι ότι ρωγμές με εύρος μεγαλύτερο των 1,5mm θα πρέπει να διανοιχτούν μία προς μία και να σφραγιστούν με την κατάλληλη μαστίχη.

Οι ρωγμές είναι στην ουσία σημεία ανακούφισης των τοίχων από τις τάσεις που εξασκούνται πάνω τους και έχουν μια σταθερή τάση να διευρύνονται με το χρόνο.

Επίσης αξίζει προσοχή το γεγονός ότι οι ρωγμές είναι μικρότερες κατά το θέρος και μεγαλώνουν το χειμώνα, ιδιαίτερα σε περιόδους χαμηλών θερμοκρασιών.

Αυτό πρέπει να το παίρνουνε υπόψη για να υπολογίζουμε σωστά τις απαιτούμενες καταναλώσεις. Κάτι που φαίνεται τριχοειδές το καλοκαίρι μπορεί τον χειμώνα να φθάσει και να ξεπεράσει το 1mm.


Tέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:


Για ελαστομερή ακρυλικά χρώματα στεγανοποίησης  τοίχων / προσόψεων,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη . 
Θα βρείτε πολύ καλή ποιότητα και τιμές!

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου