Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Αναστολείς διάβρωσης αέριας φάσης Margel 580 VPi για κατασκευές από μπετόν (1)








Για αναστολείς διάβρωσης αέριας φάσης  Margel 580 VPi για κατασκευές από μπετόν,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Στον αγώνα μας για την προστασία του οπλισμένου μπετόν από τη διάβρωση, η τεχνολογία μας δίνει συνεχώς νέα όπλα,όπλα που μέχρι πριν λίγα μόλις χρόνια θα φάνταζαν ανέφικτα.

Ένα από αυτά τα όπλα είναι ο Margel 580 VPi,ένας αναστολέας διάβρωσης αέριας φάσης μελετημένος ειδικά για κατασκευές από οπλισμένο μπετόν.

Στα αγγλικά τα προϊόντα αυτά είναι γνωστά σαν volatile corrosion inhibitors / VPI που θα το αποδίδαμε σαν πτητικοί αναστολείς διάβρωσης.

Επίσης σαν vapor phase corrosion inhibitors / VpCI με απόδοση στα ελληνικά όπως στον τίτλο.


Στα επαναστατικής σύλληψης καινοτομικά αυτά προϊόντα  οι αναστολείς διάβρωσης μεταφέρονται στις επιφάνειες των οπλισμών μέσω αέριας φάσης αντί να χρειάζεται πραγματική επαφή με τον οπλισμό.

 Αναστέλλοντες τη διάβρωση ατμοί συμπυκνώνονται πάνω στις προς προστασία μεταλλικές επιφάνειες των ράβδων οπλισμού δια προσρόφησης / adsorbtion και σχηματίζουν πολύ λεπτές,προστατευτικές  επιστρώσεις που φράσσουν το δρόμο για τη δράση των κυρίαρχων γενεσουργιών αιτίων της διάβρωσης: νερό οξυγόνο και χλωριούχες ενώσεις.

Η κάλυψη είναι πλήρης χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύπτονται οι οπλισμοί. Κάθε μικρό κενό,ρωγμή ή κοιλότητα καλύπτονται με πλήρη προστασία.

Ειδικά ο Margel 580 VPi δουλεύει με ένα μοναδικό,πατενταρισμένο τρόπο γιατί μέσα σε κάθε του  κάψουλα περιλαμβάνει  στην ουσία τρεις διαφορετικούς αναστολείς κάτω από διαφορετική τάση ατμών,πετυχαίνοντας έτσι ελεγχόμενη σταδιακή έκλυση προστατευτικών ατμών σε τρεις φάσεις.

Και η τοποθέτηση του είναι πολύ απλή. Ανοίγουμε με ένα κρουστικό δράπανο για  μπετόν, τρύπες με διάμετρο 25mm και βάθος 40-50mm κοντά στα προβληματικά,προς προστασία σημεία και εισάγουμε μια κάψουλα των 10gr.

Συστατικό δράσης πρώτης φάσης (πιο γρήγορης)

Το γρήγορης δράσης συστατικό ατμοποιείται ταχέως και διαχέεται μέσα από το σκυρόδεμα οσοδήποτε πυκνό είναι αυτό. 

Η υψηλή του αλκαλικότητα εξασφαλίζει σε σύντομο χρονικό διάστημα την παθητική προστασία των οπλισμών καθώς προσροφάται πάνω τους (adsorption) μπλοκάροντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τα μονοπάτια δράσης του νερού,του οξυγόνου και των χλωριόντων.

Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:
Αναστολέας διάβρωσης αέριας φάσης  Margel 580 VPi για κατασκευές από σκυρόδεμα (2)


Για αναστολείς διάβρωσης αέριας φάσης  Margel 580 VPi για κατασκευές από μπετόν,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου