Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ασφαλτόπανα / ασφαλτικές μεμβράνες για άσχετους (1)






Για ασφαλτόπανα / ασφαλτικές μεμβράνες κάθε είδους και στις καλύτερες τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Τα ασφαλτόπανα ή ασφαλτικές μεμβράνες είναι το πιο συνηθισμένο στεγανοποιητικό υλικό που χρησιμοποιείται για τη στεγανοποίηση μιας ταράτσας. Υπάρχουν για αυτά και πολλές άλλες χρήσεις αλλά εδώ θα εστιάσουμε στις ταράτσες.

Οι ταράτσες λοιπόν όντας επίπεδες,με ελάχιστες κλίσεις και εκτεθειμένες στη βροχή, χρειάζονται μια προστασία έναντι αυτής αλλιώς το νερό θα μπορούσε να προξενήσει πολύ μεγάλα προβλήματα στους υποκείμενους χώρους.

Γιατί ναι μεν μια πλάκα από μπετόν είναι πανίσχυρη και με μεγάλο πάχος αλλά είναι και τελείως άκαμπτη, πράγμα που σημαίνει ότι θα σχηματίσει ρωγμές / διόδους του νερού. 

Επίσης θα υπάρχουν πάντα κάποια σημεία διακοπής της συνέχειάς της από κατασκευές που τη διασχίζουν κάθετα όπως π.χ. κάποιοι σωλήνες.

Τα ασφαλτόπανα / ασφαλτικές μεμβράνες είναι λεπτά στεγανωτικά φύλλα σε μορφή ρολού που ξετυλίγονται πάνω στην ταράτσα και τη στεγανοποιούν. 

Η στεγανοποίηση είναι εγγυημένη όταν τα γειτονικά φύλλα είναι καλά κολλημένα το ένα με το άλλο στις περιοχές των επικαλύψεών τους,κάτι που γίνεται με τη γυμνή φλόγα ενός φλόγιστρου.

Για να αντέχουν στο σχίσιμο και στο τρύπημα τα ασφαλτόπανα είναι ενισχυμένα στο μέσο της διατομής τους με ένα ύφασμα από συνθετικές συνήθως ίνες που το λέμε οπλισμό του ασφαλτοπάνου. 

Χωρίς αυτόν τον οπλισμό - το βάρος,η ποιότητα και η ισχύς του οποίου μπορεί να κυμαίνεται αρκετά ανάλογα με τις απαιτήσεις και το κόστος του ασφαλτοπάνου - θα είχαμε ένα τελείως αδύναμο και ευάλωτο προϊόν. 


Καλό είναι να ρίξτε μια ματιά στο άρθρο για τα ασφαλτόπανα :


Μόνωση/Στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα: Ό,τι πρέπει να γνωριζετε


Αν επίσης σας ενδιαφέρει το κάτι παραπάνω δεν θα κάνατε άσχημα να διαβάστε κι αυτό:


Tα ασφαλτόπανα είναι τόσα πολλά - μόνο εμείς διαθέτουμε στην αγορά πάνω από 40 διαφορετικά προϊόντα - που προκαλούν σύγχυση στους μη γνωρίζοντες.


Στο 2ο μέρος που μπορείτε να διαβάσετε εδώ θα κάνουμε μια αναφορά στις κύριες διακρίσεις τους:




Για ασφαλτόπανα / ασφαλτικές μεμβράνες κάθε είδους και στις καλύτερες τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου