Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Εξωτερική μόνωση / θερμομόνωση για άσχετους (3)






Για εξωτερική μόνωση / θερμομόνωση με άψογης ποιότητας υλικά και καλά εκπαιδευμένα συνεργεία,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


3ο μέρος

6. Τα βασικά πλεονεκτήματα μιας εξωτερικής μόνωσης / θερμομόνωσης είναι:

- η αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων με λειτουργικό αλλά και ψυχολογικό αντίκτυπο στους ενοίκους.

- η κατά 7-10% κατά μέσο όρο μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων για δαπάνες καυσίμων σε σχέση με την εσωτερική θερμομόνωση.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η εσωτερική θερμομόνωση χρειάζεται επίσης πάχος αρκετών εκατοστών για να λειτουργήσει,ότι ακριβώς ισχύει και για την εξωτερική.

 Μονώσεις με λεπτά φύλλα πολυστερίνης ή άλλου υλικού - με πάχη μικρότερα συνήθως του ενός εκατοστού - ή με κάποια χρώματα που αποκαλούνται με παραπλανητικό τρόπο "θερμομονωτικά",δεν αποτελούν θερμομόνωση αλλά μια αντισυμπυκνωτική παρέμβαση κατά του ενδεχομένου ανάπτυξης μούχλας! 


Διαβάστε σχετικά:

Εσωτερική θερμομόνωση τοίχων με λεπτά φύλλα πολυστερίνης 


- η δυνατότητα θερμομόνωσης όλης της επιφάνειας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μείνουν κάποια αμόνωτα,κρύα σημεία όπου πιθανότατα θα υπάρξει συμπύκνωση υδρατμών και δημιουργία μούχλας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

- το να έχουμε τους τοίχους από την εσωτερική πλευρά της θερμομόνωσης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την φυσική τους ικανότητα να συσσωρεύουν ενέργεια αυξάνοντας τη θερμοκρασία τους και να την αποδίδουν μετά όταν η θέρμανση δεν λειτουργεί.

- η προστασία των τοίχων από τα στοιχεία της φύσης και τις συνεχείς μεταβολές της θερμοκρασίας.

- η εξέλιξη των εργασιών στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού δεν ανατρέπει τα δεδομένα της καθημερινότητας μέσα στο σπίτι.

- επειδή τα πάχη θερμομόνωσης που χρησιμοποιούνται είναι μεγάλα,μια εσωτερική θερμομόνωση θα οδηγούσε σε δραστική απώλεια ζωτικού χώρου,ιδιαίτερα αν τα δωμάτια είναι είδη μικρά.

Συμπερασματικά η εξωτερική μόνωση / θερμομόνωση κρίνεται από όσους γνωρίζουν καλά τα πράγματα σαφώς πιο πλεονεκτική από την εσωτερική!


Τέλος του 3ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:



Για εξωτερική μόνωση / θερμομόνωση με ποιοτικά υλικά και εγγυημένο αποτέλεσμα,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου