Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Μόνωση ταράτσας για άσχετους - κόστος - εγγύηση (4)





Για μόνωση ταράτσας υψηλών προδιαγραφών σε Θεσσαλονίκη - Αττική - Αθήνα,καλέστε στο 2310 428900.



4ο μέρος

8. Το κόστος μιας καλής στεγανοποίησης με ασφαλτόπανο κυμαίνεται ανάμεσα στα 11-14 Euro / m2 αν και υπάρχουν αρκετές διακυμάνσεις ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή. 

Το κόστος μιας ολικής μόνωσης ταράτσας,δηλαδή μαζί με τη θερμομόνωση είναι κατά πολύ υψηλότερο και μπορεί να προσεγγίσει τα 40 Euro / m2.

 Βέβαια οι τιμές είναι πάντα σχετικές γιατί μπορούν να διαφοροποιηθούν με αλλαγές των επί μέρους παραμέτρων.

9. Το κόστος της στεγανοποίησης σε μια πολυκατοικία επιμερίζεται στους ιδιοκτήτες - όχι τους ενοίκους - των διαμερισμάτων ανάλογα με την έκταση του διαμερίσματος και ανεξάρτητα από τον όροφο που βρίσκεται αυτό. 

Δεν συμβαίνει το ίδιο με το κόστος της θερμομόνωσης που επιβαρύνει μόνο τους ιδιοκτήτες των ρετιρέ.

10. Να ξεκαθαρίσουμε ότι τα ασφαλτόπανα δεν θεωρούνται βατή επιφάνεια και γι αυτό η πρόσβαση στην ταράτσα θα πρέπει να είναι λελογισμένη,προσεκτική και διακριτική.

11. Είναι πολύ βασικό αφού θα κάνετε μια μεγάλη σχετικά δαπάνη να έχετε στα χέρια σας και μια εγγύηση με κάποια αντίκρισμα.

Για τον λόγο ακριβώς αυτόν θα πρέπει να μην κάνετε κι εσείς το ηλίθιο λάθος της πλειοψηφίας και να προβείτε στις επιλογές σας με βάση καθαρά τη χαμηλότερη τιμή. Αν σκέφτεστε έτσι σας αξίζουν τα όσα θα επακολουθήσουν.

Αντίθετα επιλέξτε αυτούς που έχουν καλό όνομα,αρκετά χρόνια την αγορά,μια έδρα όπου μπορείτε να τους επισκεφθείτε και τελικά επιλέξτε αυτούς που σας εμπνέουν εμπιστοσύνη με τον επαγγελματισμό και τη σοβαρότητά τους.

Σχετικά με το πόσο μπορεί να κρατήσει μια καλή μόνωση ταράτσας θα πρέπει να πάτε με ορίζοντα εικοσαετίας στο μυαλό σας. Περίπου τόσο οφείλει να κρατήσει μια καλή δουλειά.

Συμπερασματικά

- στραφείτε στα ελαστομερή ασφαλτόπανα και στην εξηλασμένη πολυστερίνη από πλευράς επιλογής υλικών όσον αφορά τη μόνωση μιας ταράτσας

- επιλέξτε πάχος μονωτικού μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από τους τυπικούς υπολογισμούς

- κάντε την κίνηση ματ και αναθέστε τη δουλειά όχι στον φθηνότερο αλλά στον κατά τεκμήριο καλύτερο.


Τέλος του 4ου μέρους. Διαβάστε το 3ο μέρος εδώ:


Μονώσεις ταρατσών για άσχετους (3)


Για μόνωση ταράτσας υψηλών προδιαγραφών σε  σε Θεσσαλονίκη - Αττική - Αθήνα,καλέστε στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου