Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Πλαστικά,οικολογικά χρώματα - Θεσσαλονίκη: Σημεία προσοχής κατά την επιλογή! (2)






Για πλαστικά, οικολογικά χρώματα στη Θεσσαλονίκη,για χρώματα αντιμουχλικά ή νανοτεχνολογίας,καθώς και για εξειδικευμένα αντιμικροβιακά χρώματα σε πολύ προσιτές τιμές, καλέστε στο 2310 428900.


2ο μέρος

3. Να είναι ατμοδιαπερατά για να μπορούν να αναπνέουν οι τοίχοι.

Μπορείτε να φαντασθείτε πως είναι να ζείτε σε ένα χώρο που είναι αεροστεγανός σαν ένα πλήρες φράγμα υδρατμών;

Eιδικά τώρα που με τη βελτίωση των κουφωμάτων αλλά και την προσπάθεια περιστολής των ενεργειακών απωλειών σφραγίζουμε τελείως τα σπίτια μας;

Όμως τα σπίτια θα πρέπει να αναπνέουν για να ρυθμίζεται το ισοζύγιο της εσωτερικής υγρασίας αλλιώς θα αυξάνονται δραματικά οι περιπτώσεις συμπύκνωσης και ανάπτυξης μούχλας

Το ίδιο ισχύει και  για τα εξωτερικά χρώματα. Οι υδρατμοί θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να εκτονώνονται.

Αλλά ας μη ξεχνάμε και το πρόβλημα της εξωγενούς υγρασίας που πλήττει ιδιαίτερα το ισόγεια σπίτια αλλά και πολλούς τοίχους που βλέπουν σε μπαλκόνια.
 Αυτή η υγρασία αν μπορεί να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα και έχει τρόπο να εκτονωθεί,δεν θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Νόμος: Τα πλαστικά χρώματα εσωτερικής χρήσης θα πρέπει  να είναι μόνο αναπνέοντα!

Ζούμε το 90% του χρόνου μας μέσα σε κλειστούς χώρους και έχουμε απόλυτη ανάγκη από εσωτερικό αέρα με υψηλά στάνταρ κάτι που δεν μπορεί να γίνει με χρώματα χαμηλής ποιότητας που εκπέμπουν άκρως βλαβερές χημικές ουσίες για πολλούς μήνες μετά από την εφαρμογή τους.

Ο κόσμος δεν τα σκέφτεται αυτά αλλά και βέβαια τι να πεις σε μια χώρα όπου οι περισσότεροι καπνίζουν μέσα στο σπίτι...

4. Πολλοί χώροι αυξημένης παραγωγής υδρατμών και συνεπώς σχετικής υγρασίας χρειάζονται πλαστικά χρώματα που δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη βιολογικού εποικισμού δηλαδή μούχλας και συναφών μυκήτων. Τέτοιοι χώροι,ιδιαίτερα επιρρεπείς στην ανάπτυξη της μούχλας είναι π.χ. τα μπάνια και οι κουζίνες.

5. Χώροι όπου φιλοξενούνται άτομα με κατεσταλμένο ανοσοποιητικό,ή που έχουν θέμα με άσθμα ή άλλου τύπου αναπνευστικά προβλήματα χρειάζονται πολύ προσοχή και μάλλον δεν μπορείτε να αποφύγετε τα αντιμικροβιακά χρώματα.

Το θέμα δεν είναι ότι θα αναγκαστείτε να πληρώσετε κάποια χρήματα παραπάνω αλλά ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημά σας.

Κλείνοντας θέλω να ξανατονίσω ότι η καρμιριά όταν επιλέγετε πλαστικά χρώματα για το σπίτι είναι πολύ κακό πράγμα!


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:

Πλαστικά χρώματα - Θεσσαλονίκη: Τι προσέχουμε όταν επιλέγουμε! (1)


Για πλαστικά,οικολογικά χρώματα με υψηλές προδιαγραφές στη Θεσσαλονίκη,καλέστε στο 2310 428900. Εδώ θα βρείτε και χρώματα πολύ ειδικών απαιτήσεων.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου