Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Θερμοπρόσοψη - εξωτερική μόνωση για άσχετους (2)Για ότι έχει σχέση με θερμοπρόσοψη - εξωτερική μόνωση,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη. 


2ο μέρος

4. Τρία είναι τα βασικά μέρη ενός συστήματος θερμοπρόσοψης - εξωτερική μόνωσης:

4.1. Το θερμομονωτικό υλικό που αποτελεί βέβαια την καρδιά του συστήματος.

4.2. Μια λεπτή στρώση τσιμεντοκονίας οπλισμένη με ένα πλέγμα - καρέ από ίνες γυαλιού που το λέμε υαλόπλεγμα.  Αυτή τη στρώση τη λέμε στρώση βάσης και είναι η ραχοκοκαλιά του συστήματος.

Ο ρόλος της είναι διπλός:

α) Ενισχύει την αντοχή του συστήματος σε χτυπήματα / κρούσεις έτσι ώστε να μη παραμορφώνεται /καταστρέφεται όταν κάτι πέσει πάνω του.

β) Προστατεύει το σύστημα από την ανάπτυξη ρωγμών. 
Διαφορετικά οι συνεχείς συστολές και διαστολές του θερμομονωτικού υλικού αλλά και του ίδιου του τελικού σοβά που οφείλονται στα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας και της υγρασίας θα γέμιζαν την πρόσοψη με ρωγμές.

4.3. Τον τελικό λεπτό σοβά που προσφέρει στεγανοποιητική προστασία και την επιθυμητή αισθητική γιατί μπορεί να παραδοθεί σε αρκετές εκατοντάδες διαφορετικές αποχρώσεις.


5. Ένα σοβαρό θέμα είναι τι τι θερμομονωτικό υλικό θα επιλέξουμε.

Το πιο κλασσικό υλικό είναι αυτό το λευκό που ονομάζουμε διογκωμένη πολυστερίνη ή φελιζόλ. 

Μια νέα έκδοσή του που έχει ανθρακί χρώμα και προέρχεται από την ανάμιξη μικρών ποσοτήτων γραφίτη μέσα στη λευκή πολυστερίνη,έρχεται για να κατακτήσει την αγορά. 

Το υλικό αυτό ονομάζεται γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη και έχει 12-20% μεγαλύτερη θερμομονωτική ικανότητα από την απλή πολυστερίνη,πράγμα που σημαίνει ότι με την ανάλογη μείωση πάχους μπορεί κανείς να πετύχει το ίδιο θερμομονωτικό αποτέλεσμα.

Αυτό είναι πολύ βασικό γιατί πλέον η θερμοπρόσοψη - εξωτερική μόνωση μπορεί να μην εξέχει τόσο πολύ από το κτίσμα.

Και βέβαια να μη ξεχάσουμε και την εξηλασμένη πολυστερίνη,το μπλε υλικό που βλέπετε συνήθως πάνω στον σκελετό από μπετόν των οικοδομών που βρίσκονται σε φάση χτισίματος.

Ποιο υλικό προτιμάμε σαν εταιρεία;;

 Δείτε εδώ μια αντικειμενική σύγκριση ανάμεσα στα τρία υλικά και γιατί οι προτιμήσεις μας κλίνουν προς τη γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη:


Θερμοπρόσοψη / εξωτερική μόνωση: Εξηλασμένη ή διογκωμένη πολυστερίνη - απλή και γραφιτούχα; (1)


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ

Εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη για άσχετους! (1)


Για θερμοπρόσοψη - εξωτερική μόνωση τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη. Θα σας δώσουμε πληροφορίες και ενδεικτικές τιμές.


Ρίξτε μια ματιά και στα άρθρα αυτά για μια πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση:

Εξωτερική μόνωση - θερμοπρόσοψη : 15 ερωταπαντήσειςΧρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου