Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Ενεργειακή αναβάθμιση με εξωτερική μόνωση / θερμοπρόσοψη: Τι κόστος; (2)2ο μέρος


Κόλλα θερμοπρόσοψης


Είναι η κόλλα με την οποία συγκολλώνται οι πλάκες εξωτερικής μόνωσης:

Κόλλα εξωτερικής μόνωσης: Επικόλληση θερμομονωτικών πλακών (1)

Κόλλα θερμοπρόσοψης: Συγκόλληση θερμομονωτικών πλακών (2)


Συνήθως είναι διαφορετική για κάθε υλικό αλλά αν προτιμάτε μια κόλλα κατάλληλη για όλα τα υλικά θερμομόνωσης, η Thermomaster fix premium είναι ιδανική. 

Χρειάζονται 2,5-4kg κόλλας /m2 και το κόστος της είναι 0.38euro/kg. 

Για απλή διογκωμένη πολυστερίνη ή εξηλασμένη πολυστερίνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η Thermomaster fix με ένα κόστος στα 0.30 euro/kg.


Στρώση βάσης

Σαν στρώση βάσης χρησιμοποιείται συνήθως η ίδια κόλλα θερμορπόσοψης που είδαμε προηγουμένως:Υπολογίστε περίπου 3 kg/m2 κατανάλωση για τη φάση αυτή.

 Η στρώση βάσης είναι η ραχοκοκαλιά ενός συστήματος θερμοπρόσοψης / εξωτερικής μόνωσης. Είναι η στρώση που μας δίνει την αντοχή σε κρούση και σε ρηγμάτωση.

Για να γίνει βέβαια αυτό χρειάζεται ο οπλισμός / ενίσχυσή της με ένα πολύ υψηλών μηχανικών αντοχών και ισχυρά αλκαλίμαχο υαλόπλεγμα:


Υαλόπλεγμα θερμομόνωσης
To υαλόπλεγμα είναι το μόνο υλικό για το οποίο δεν θα τσιγκουνευτείτε γιατί γεφυρώνει με ελάχιστο κόστος την απόσταση από την κόλαση ως τον παράδεισο.

Τα καλύτερα - Vertex 131 ή Masternet premium 160 - κοστίζουν περίπου 0.90euro/m2 και χρειάζονται μαζί με τις επικαλύψεις 1,1 m2 για κάθε m2.  

Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι ανωτέρω τιμές επιβαρύνονται με το νόμιμο ΦΠΑ.


Tέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:

Ενεργειακή αναβάθμιση με εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη: Τι υλικά; Τι κόστος; (1)


Για ενεργειακή αναβάθμιση με εξωτερική μόνωση / θερμοπρόσοψη με άριστα υλικά και πολύ βατό κόστος,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Τέλος του 1ου μέρους

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου