Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Ενεργειακή αναβάθμιση με εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη: Τι υλικά; Τι κόστος; (1)










Η εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη είναι μια πολύ έξυπνη και γρήγορα αποσβεννύμενη επένδυση για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας.

Παρακάτω θα δούμε με απλό και συνοπτικό τρόπο τι υλικά χρειάζονται και ποιο είναι το μέσο κόστος τους. 

Πριν όμως προχωρήσουμε ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω διαφωτιστικά άρθρα:


Εξωτερική μόνωση - θερμοπρόσοψη : 15 ερωταπαντήσεις



Τι υλικά λοιπόν θα χρειαστούμε για μια ενεργειακή αναβάθμιση με εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη; Και με ποιο κόστος;

1. Πρώτα απ' όλα θα χρειαστούμε το κύριο υλικό της επέμβασης που δεν είναι  άλλο από τις θερμομονωτικές πλάκες,την καρδιά δηλαδή του συστήματος.

Σαν εταιρεία, και κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, καταλήξαμε στη γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη,ένα υλικό που έχει ανθρακί χρώμα και προέρχεται από την πρόσμιξη γραφίτη μέσα στις φόρμουλες της απλής διογκωμένης πολυστερίνης

Το γιατί προτιμούμε αυτό το υλικό το οποίο και ένθερμα σας συνιστούμε το αναλύουμε πολύ διεξοδικά και αντικειμενικά εδώ:


Για το πάχος που θα επιλεγεί θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η κλιματική ζώνη στην οποία ανήκει η περιοχή έτσι ώστε η τελική θερμοπερατότητα να εκπληρώνει τις επιταγές του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων.

Χονδρικά επιλέξτε ένα πάχος ανάμεσα στο 7-10cm για τη βόρεια Ελλάδα και 5-7cm για τη νότια.

Υπολογίστε ένα κόστος 60 euro/m3 συν ΦΠΑ.

 Έτσι για παράδειγμα το 5αρι και το 7αρι που είναι οι πιο αναλώσιμοι κωδικοί θα τιμώνται 3 euro/m2 και 4,2 euro/m2 αντίστοιχα - συν το ΦΠΑ.


Για ενεργειακή αναβάθμιση με εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη με άριστα υλικά και πολύ βατό κόστος,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου