Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Κόστος υλικών εξωτερικής μόνωσης / θερμομόνωσης (3)
Για ποιοτικά,πιστοποιημένα υλικά εξωτερικής μόνωσης / θερμομόνωσης σε πολύ βατό κόστος,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


3ο μέρος

Πλαστικά στηρίγματα θερμομονωτικών πλακών

Χρησιμοποιούνται για τη μηχανική τους στερέωση παράλληλα με τη  συγκόλληση τους. Το μήκος τους εξαρτάται από το πάχος της θερμομόνωσης,το είδος του υποστρώματος και από το αν υπάρχει κάποιος σοβάς.

Πλαστικά στηρίγματα - ούπα - βύσματα για εξωτερική μόνωση / θερμοπρόσοψηΥπολογίστε 6-8 βύσματα/m2 και με μια τιμή γύρω στα 12-13 eurocents / τεμάχιο για τα 12αρια πάμε σε ένα πρόσθετο κόστος περίπου 1 euro/m2.


Πλαστικά / PVC γωνιόκρανα με υαλόπλεγμα για την προστασία των γωνιών και λοιπά προφίλ


Για τα πλαστικά γωνιόκρανα των γωνιών,τα γωνιόκρανα με νεροσταλάκτη για μπαλκόνια και το άνω μέρος των παραθύρων,για τα προφίλ σύνδεσης των παραθύρων αλλά και για τους οδηγούς εκκίνησης στο κάτω μέρος της θερμοπρόσοψης, υπολογίστε άλλο 1 euro/m2.


Αστάρια και τελικοί διακοσμητικοί,έγχρωμοι σοβάδεςΥπολογίστε 2,5 κιλά ακρυλικό σοβά με 1,2 euro/kg, δηλαδή περίπου 3 euro/m2 και άλλα 0,5 euro/m2 για το αστάρι του σοβά. 

Αν πάτε σε σιλικονούχους σοβάδες θα πληρώσετε περίπου ακόμη 1 euro/m2.

Αν αθροίσετε τα παραπάνω επί μέρους κόστη, πάτε σε ένα συνολικό κόστος για 7αρα γραφιτούχα πολυστερίνη 12 euro/m2 συν το ΦΠΑ ( το ΦΠΑ δεν το συγκεκριμενοποιούμε γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει...)

Τέλος του 3ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:


Για ποιοτικά,πιστοποιημένα υλικά εξωτερικής μόνωσης / θερμομόνωσης σε πολύ βατό κόστος,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου