Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Μονώσεις ταρατσών από το μέλλον (1)







Για μονώσεις ταρατσών με καινοτομικά υλικά υψηλής τεχνολογίας σε Αθήνα - Αττική - Θεσσαλονίκη,καλέστε στο 2310 428900.

Όταν είσαι ενεργός και πρωτοπόρος για δεκαετίες στις μονώσεις ταρατσών δεν είναι γιατί επαναπαύεσαι στις δάφνες σου αλλά γιατί ψάχνεις διαρκώς για το πως θα βελτιώσεις τις λύσεις σου,θα τις κάνεις πιο αξιόπιστες και πιο οικονομικές.

Όπως και σε όλους τους τομείς της τεχνολογίας έτσι και στις μονώσεις ταρατσών οι βελτιώσεις και οι εξελίξεις γίνονται με ραγδαίους ρυθμούς,τόσο που είναι μια πραγματική πρόκληση για τους επαγγελματίες να τις παρακολουθήσουν,να τις αποκωδικοποιήσουν,να τις εκλαϊκεύσουν και να τις ενσωματώσουν στις καθημερινές τους πρακτικές.

Χρειάζονται άτομα με ανοιχτά μυαλά και πολλές γνώσεις,χρειάζεται χρήμα και χρόνος.

Στις επόμενες αναρτήσεις θα ασχοληθούμε με ένα από τα καλύτερα συστήματα ταρατσών του  κολοσσού της παγκόσμιας στεγανοποίησης IKO που αντιπροσωπεύουμε σε βάση αποκλειστικότητας στην Ελλάδα.

Είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιεί: 

α) σαν θερμομόνωση πλάκες από αφρό πολυισοκυανουρίας Enertherm alu - το μόνο υλικό στην παγκόσμια αγορά που έχει συντελεστή θερμομόνωσης λ= 0,022 W/m k. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι 6 μόλις εκατοστά πάχους Enetherm alu ισοδυναμούν με 9 εκατοστά πάχους εξηλασμένης πολυστερίνης δωμάτων. 

Eπιπρόσθετα έχει πολύ μεγαλύτερη διαστατική σταθερότητα και καλύτερη συμπεριφορά στη φωτιά από την εξηλασμένη πολυστερίνη.

β) σαν στεγανοποίηση δε τις μοναδικών χαρακτηριστικών ασφαλτικές μεμβράνες IKO Carrara που είναι οι μόνες που μπορούν να καθαρίσουν / εξυγιάνουν το περιβάλλον γύρω από το κτίριο μετατρέποντας τα επιβλαβή, αέριας φάσης  οξείδια του θείου και του αζώτου σε αβλαβείς ουσίες  και να μειώσουν τη συγκέντρωση των λεπτών συστατικών στον αέρα.

Αυτό γίνεται χάρη σε ένα ειδικό τύπο διοξειδίου του τιτανίου που περιβάλλει τις ψηφίδες προστασίας της ασφαλτικής μεμβράνης.

Επιπλέον το  IKO Carrara δρα και σαν ψυχρό υλικό με υψηλούς συντελεστές ανάκλασης και εκπομπής. 

Βοηθάει στη μείωση των θερμοκρασιών των χώρων διαβίωσης και άρα του κόστους κλιματισμού και κατ' επέκταση βοηθάει στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του κτιρίου.


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:



Μόνωση ταράτσας από το μέλλον (2)


Για μονώσεις ταρατσών με καινοτομικά υλικά υψηλής τεχνολογίας σε Αθήνα - Αττική - Θεσσαλονίκη,καλέστε στο 2310 428900.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου