Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Στεγανοποίηση ταράτσας do-it-yourself σε χαμηλό κόστος με επαλειφόμενα στεγανωτικά υλικά






Στις περισσότερες ταράτσες χρησιμοποιούμε σαν στεγανοποιητικά υλικά τα ασφαλτόπανα γιατί είναι μια χρυσή τομή ανάμεσα στην αξιοπιστία και στο κόστος.

Για τα ασφαλτόπανα μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:

Μόνωση/Στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα: Ό,τι πρέπει να γνωριζετε


Σήμερα θα δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το πως μπορείτε μόνοι σας να στεγανοποιήσετε την ταράτσα σας σε χαμηλό κόστος.

Θα χρησιμοποιήσετε επαλειφόμενα, ελαστομερή υλικά όπως το Etansol ή το  Roofdex της γκάμας μας.

Μη τύχει και βάλετε στην ταράτσα σας τσιμεντοειδή υλικά δυο συστατικών  δηλαδή κάτι που προέρχεται από το ανακάτεμα μιας σκόνης και ενός γαλακτώματος ρητινών!

 Μπορεί να τα προτείνουν κάποιες εταιρείες αλλά μόνο στην Ελλάδα,αν αυτό σας λέει κάτι!

Υπόστρωμα

Τα επαλειφόμενα υλικά σε αντίθεση με τα ασφαλτόπανα χρειάζονται εξονυχιστική προετοιμασία και καθαρισμό του υποστρώματος. 

Δεν πρέπει να υπάρχουν ξένα σώματα,σκόνες ,χαλαρές τσιμεντοεπιδερμίδες,βιολογικές εναποθέσεις από βρύα και λειχήνες κλπ.

Η επιφάνεια πλένεται και αφήνεται να στεγνώσει.

Αστάρι / primer

Για τη σταθεροποίηση / εξυγίανση του υποστρώματος αλλά και για τη βελτίωση της πρόσφυσης του ελαστομερούς περνιέται πρώτα ένα προετοιμαστικό αστάρι που είναι ένα λεπτόρευστο υλικό που διεισδύει σε βάθος και δένει την επιφάνεια.

Ακολουθεί η πρώτη στρώση ελαστομερούς υλικού με την αραίωση που υποδεικνύει ο κατασκευαστής. Κάθε λίγα μέτρα διακόπτεται η εργασία για να βυθισθεί μέσα στο ελαστομερές υλικό ένας οπλισμός ενίσχυσης σαν το Αρματούρ. Ο ρόλος του είναι να ενισχύσει εφελκυστικά το στεγανοποιητικό υλικό για να μη σχίζεται πάνω από τυχόν ρωγμές.

Την επόμενη μέρα περνιέται και μια δεύτερη στρώση από το στεγανοποιητικό υλικό και είστε καλυμμένοι για 5-7 χρόνια περίπου.

Τα λευκά υλικά δρουν και σαν ψυχρά χρώματα οπότε μπορείτε να αναμένετε και μια θερμομονωτική συνεισφορά κατά τους θερινούς,ζεστούς μήνες.

Το μέσο συνολικό κόστος των υλικών μαζί με το ΦΠΑ είναι περίπου 7 euro/m2.

Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές σχετικά με επαλειφόμενα,υλικά στεγανοποίησης ταράτσας,μπορείτε να καλείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου