Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Στέγες / κεραμοσκεπές: Ανακλαστική ή συμβατική θερμομόνωση;Η σύντομη απάντηση:  Και οι δύο! Ανακλαστική και συμβατική θερμομόνωση μπορούν να δουλέψουν μια χαρά μαζί.

Ας πάμε σε μια πιο εκτεταμένη τώρα. Είχαμε μιλήσει για την ανακλαστική θερμομόνωση εδώ:

Ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση: τιμές - τοποθέτηση - αποτέλεσμα (1)
Θερμική ακτινοβολία είναι η ενέργεια που μεταφέρεται χωρίς επαφή από τα θερμότερα προς τα ψυχρότερα αντικείμενα.

Όταν τη δέχεται η στέγη, θερμαίνεται και τελικά κάποιο μεγάλο μέρος της θερμότητας αυτής μεταβιβάζεται στη σοφίτα κι από κει στους χώρους διαβίωσης.

Με το δεδομένο ότι η συμβατική θερμομόνωση σε μια ψυχρή στέγη μπαίνει συνήθως στο επίπεδο του δαπέδου της σοφίτας,αν παρεμβάλλουμε μεταξύ αυτής και της πηγής θερμότητας ένα ανακλαστικό φράγμα σαν ανακλαστική θερμομόνωση, ανακλούμε την προσπίπτουσα ακτινοβολούμενη θερμότητα και αποσυμφορούμε τη συμβατική θερμομόνωση.

Γιατί η συμβατική θερμομόνωση όταν δέχεται μεγάλα θερμικά φορτία ζεσταίνεται πολύ και περνάει τελικά κάποια από αυτά προς τα κάτω. 

Όταν όμως τοποθετηθεί ανακλαστική θερμομόνωση, το έργο της γίνεται πιο εύκολο.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι η ανακλαστική θερμομόνωση αποτελεί την πρώτη ζώνη άμυνας κατά της ακτινοβολούμενης θερμότητας και η συμβατική θερμομόνωση τη δεύτερη ζώνη άμυνας κατά της μεταδιδόμενης με αγωγή θερμότητας.

Συμπέρασμα

Σε μια ζεστή χώρα σαν την Ελλάδα έχει νόημα να βοηθήσουμε τη συμβατική θερμομόνωση με μια ανακλαστική.

 Είναι μια μικρής έκτασης επένδυση που αποσβένει γρήγορα τα λεφτά της.

Για υλικά θερμομόνωσης,συμβατικής ή ανακλαστικής, σε μεγάλη ποικιλία και πολύ καλές τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου