Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Τσιμεντοσανίδες vs γυψοσανίδες: Ομοιότητες και διαφορές








Τόσο οι τσιμεντοσανίδες όσο και οι γυψοσανίδες είναι έτοιμα,προκατασκευασμένα λεπτά δομικά πάνελ του συγκαταλέγονται στην ξηρά δόμηση και ευκολύνουν την κατασκευή. 

Μιλάμε για έναν γρήγορο και ευέλικτο τρόπο δόμησης χωρίς λάσπη και σοβάδες και χωρίς μεγάλα νεκρά φορτία.


Πριν συνεχίσουμε ρίξτε μια ματιά εδώ:

Γυψοσανίδες – Θεσσαλονίκη: Οι καλύτερες τιμές



Oι γυψοσανίδες είναι κατά πολύ φθηνότερες από τις τσιμεντοσανίδες και χρησιμοποιούνται για επενδύσεις τοίχων,δημιουργία εσωτερικών χωρισμάτων και κατασκευή ψευδοροφών. 

Η χρήση τους είναι αποκλειστικά εσωτερική.

Εκτός από τις κλασσικές που έρχονται σε ένα χρώμα ιβουάρ ή ωχρό γκρι υπάρχουν και οι πράσινες ανθυγρές γυψοσανίδες για εσωτερικούς χώρους μεγάλης σχετικής υγρασίας και οι ροζ πυράντοχες για εργασίες όπου πρέπει να επιτευχθεί μια υψηλή ταξινόμηση ως προς τη συμπεριφορά στη φωτιά.

Αλλά τονίζεται ότι οι γυψοσανίδες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε εξωτερικές εργασίες ακόμη κι όταν είναι προφυλαγμένες από την άμεση έκθεση στο νερό.

Για εξωτερικές εργασίες χρησιμοποιούμε τις πολύ βαρύτερες ακριβότερες και σαφώς ανθεκτικότερες στην υγρασία τσιμεντοσανίδες.

Είναι ιδανικές για δημιουργία εξωτερικών πετασμάτων και αρκετά δημοφιλείς γιατί είναι οικονομικότερες από τα τούβλα,τους φυσικούς και τεχνητούς λίθους και τους διάφορους τύπους σοβάδων. 

Είναι πολύ ανθεκτικές σε UV,βροχή,αλατονέφωση,υψηλές θερμοκρασίες και απρόσβλητες από πουλιά,έντομα και τρωκτικά.

Αντέχουν στα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας, είναι πολύ ανθεκτικές σε κρούσεις και χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση. Το ότι μοιάζουν με το ξύλο αλλά είναι ισχυρότερες και φθηνότερες από αυτό έχει συμβάλει πολύ στη δημοφιλία τους.

Εσωτερικά χρησιμοποιούνται πολύ στους πάγκους της κουζίνας και σαν υπόστρωμα για τα πλακάκια στους τοίχους που συνορεύουν άμεσα με μπάνια και ντους όπου απαγορεύεται ρητά η χρήση ανθυγρών γυψοσανίδων.

 Οι τσιμεντοσανίδες αντέχουν καλύτερα στην υγρασία και στη μούχλα από τις ανθυγρές και δεν αποδομούνται από την συνεχή υγρασία.

Όλα τους τα αξεσουάρ είναι διαφορετικά από αυτά των γυψοσανίδων.

Για τις καλύτερες τιμές σε τσιμεντοσανίδες και γυψοσανίδες,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου