Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Μονώσεις ταρατσών: Συμβουλές για τους διαχειριστές (2)








Σχετικά με το ασφαλτόπανο

Το κυριότερο κριτήριο επιλογής θα πρέπει είναι η ποιότητα της ασφαλτικής του μάζας, δηλαδή το πόσo ελαστική είναι.

Για να γίνουν καλύτερα τα ασφαλτόπανα και να αντέχουν σε ένα ευρύτερο φάσμα θερμοκρασιών χωρίς να ψαθυροποιούνται στο κρύο και χωρίς να λιώνουν στη ζέστη, η μάζα τους βελτιώνεται / τροποποιείται με ορισμένα πολυμερή πρόσθετα. 

Έτσι μας προκύπτουν τα πλαστομερή και ελαστομερή ασφαλτόπανα για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε λεπτομερώς εδώ:

Ελαστομερή / SBS και πλαστομερή / APP ασφαλτόπανα: Μια σύγκριση (2)


Ένα άλλο κριτήριο είναι βέβαια το βάρος. Αν ένα ασφαλτόπανο με ψηφίδα δεν έχει τουλάχιστον 5 kg/m2, δεν υπάρχει αρκετή μάζα ώστε να γίνουν σωστά οι συγκολλήσεις των αρμών.

Το τι επικάλυψη θα έχει το ασφαλτόπανο το έχουμε συζητήσει διεξοδικά στο blog και ή άποψή μας είναι να μπαίνει ασφαλτόπανο με λευκή ψηφίδα. 

Για τα ασφαλτόπανα αλουμινίου και τους πιθανούς κινδύνους που κρύβουν μπορείτε να διαβάσετε στις οικείες αναρτήσεις.

Προτιμήστε τη λευκή ψηφίδα εκτός αν μισείτε τους ενοίκους των ρετιρέ. Στην περίπτωση αυτή προτιμήστε σκούρα ψηφίδα.


Σχετικά με τους μονωτές ή τις εταιρείες μονώσεων

Κάθε εταιρεία έχει την δική της ιστορία στο χώρο και μπορείτε να βρείτε πληροφορίες γι αυτήν στο διαδίκτυο ή ρωτώντας παλιούς της πελάτες.

Είναι καλό να διαβάσετε τις απόψεις τους,τι έχουν γράψει σχετικά με το αντικείμενο,τι πιστεύουν,τι εφαρμόζουν,ποια φιλοσοφία τους διέπει.

Θα εκπλαγείτε με το τι ενδιαφέροντες ανθρώπους μπορείτε να βρείτε σε ένα επάγγελμα που φαίνεται κάθε άλλο παρά συναρπαστικό.

Είναι πολύ καλό η εταιρεία να διαθέτει και κάποιον μηχανικό που να επιβλέπει την εκτέλεση του έργου. Όσο αστέρια κι αν είναι οι εφαρμογείς στη δουλειά τους, οι μηχανικοί τα καταφέρνουν καλύτερα να κοιτάνε τη μεγάλη εικόνα και όχι μόνο τη λεπτομέρεια,το δάσος ολόκληρο και όχι μόνο το δέντρο.

Εν είστε στη Θεσσαλονίκη και σας ενδιαφέρουν οι μονώσεις ταρατσών μπορείτε να δοκιμάσετε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών μας. Καλέστε στο 2310 428900.

Tέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου