Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Τι να προσέξετε με τη μόνωση της ταράτσας σας αν είστε διαχειριστής! (1)









Από τα πιο άχαρα πράγματα να είναι κανείς διαχειριστής σε μια πολυκατοικία!

Ακούει το μακρύ και το κοντό από τον κάθε κακοπροαίρετο και άσχετο και αντίθετα δεν θα ακούσει ούτε ένα ευχαριστώ για όσα κάνει.

 Θα τον κατηγορήσουν δε συχνά ότι "τα παίρνει" και τις περισσότερες φορές θα έχουν άδικο.

Ιδού μερικές χρήσιμες συμβουλές φίλε διαχειριστή μαζί με την αμέριστη κατανόηση και συμπάθια μας.

 Κατ' αρχάς  στα πλαίσια αυτού του άρθρου μιλάμε μόνο για στεγανοποίηση της ταράτσας,την προστασία της δηλαδή από τα νερά της βροχής. Η εκ των υστέρων θερμομόνωση σε πολυκατοικίες είναι γενικά μια σπάνια περίπτωση.

Για λόγους που έχουν να κάνουν σχέση με την οικονομία και την λειτουργικότητα σαν πακέτο,τα ασφαλτόπανα αποτελούν σήμερα την καλύτερη επιλογή για τη μόνωση / στεγανοποίηση μιας ταράτσας.

 Υπάρχει πάντα το δέλεαρ της χαμηλότερης τιμής αλλά αυτό έχει οδηγήσει πολλές φορές στην απόλυτη καταστροφή. Τα χρήματα του κόσμου δεν είναι για πέταμα για να τα εμπιστευτείς στον κάθε τυχάρπαστο αλεξιπτωτιστή που 3 χρόνια πριν δεν ήξερε τι είναι το φλόγιστρο ή το ασφαλτόπανο!

Αυτό νομίζουμε ότι μπορεί να το κατανοήσει ο κάθε εμπλεκόμενος ιδιοκτήτης αν και συχνά η βλακεία του κόσμου είναι ανίκητη.

Παρ' όλα αυτά είναι δική σου η ευθύνη να περιφρουρήσεις τα χρήματα των ιδιοκτητών και να μη παρασυρθείς από της σειρήνες των ύποπτα χαμηλών τιμών. Γιατί όταν σε 1-2 χρόνια η ταράτσα θα μπάζει και ο μονωτής δεν θα βρίσκεται στο κινητό του τηλέφωνο, εσύ είσαι που θ' ακούσεις τα εξ αμάξης και θα έχουν και δίκιο.

Δύο πράγματα είναι που βασικά θα πρέπει να προσέξεις:

1. Nα έχεις στα χέρια σου δείγματα από καλά ασφαλτόπανα και να τσεκάρεις μέχρι τέλους αν τα ασφαλτόπανα που θα σου φέρουν στην ταράτσα θα είναι ακριβώς τα ίδια με τα δείγματα ( πολλές φορές οι Μήτσοι θα φέρουν διαφορετικά).

Δηλαδή να επιλέξεις ένα καλό υλικό ανεξάρτητα με το αν είναι κάπως πιο ακριβό από ένα άλλο. Το φθηνό το κρέας το τρώνε τα σκυλιά κι εσείς δεν είστε σκυλιά!

2. Και το δεύτερο είναι ότι ο μονωτής ή η εταιρεία που θα αναλάβει θα πρέπει να έχει κάποια σχετική θητεία, κάποια προϊστορία στο χώρο,κάποιο παλμαρέ επιτυχημένων εργασιών να επιδείξει.

Αποφύγετε τους ουρανοκατέβατους,τους διάττοντες αστέρες,τους κομήτες και τα υπόλοιπα ουράνια σώματα γενικώς.


Tέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο εδώ:



Μονώσεις ταρατσών: Συμβουλές για τους διαχειριστές (2)


Για τη δική σας βοήθεια ρίξτε και μια ματιά εδώ:



Μόνωση/Στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα: Ό,τι πρέπει να γνωριζετε



Για αξιόπιστη μόνωση ταράτσας, καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου